Parázs csatában nyertünk a kupa-elődöntős Balassagyarmati Kábel SE ellen

Nem unatkoztak ma azok a nézők, akik kilátogattak a férfi kézilabda NB I/B bajnokság 14. fordulójának mérkőzésére, amelyet a kék-fehér szerelésben felálló Ózdi KC és az immáron Magyar Kupa elődöntős Balassagyarmati Kábel SE csapata vívott. 

ozdi_kc_fan_club_fanok22.jpg

(Fotó: www.ozdikcfanclub.hupont.hu)

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az elmúlt hetek teljesítménye alapján a Balassagyarmat volt a mérkőzés esélyese, mivel az NB II-es Kalocsa “kötelező” legyőzése után a csapat a Magyar Kupa döntőbe kerülésért játszhat majd az MKB Veszprém, a Pick Szeged vagy a Csurgó ellen.

Ám hiába volt esélyesebb a Balassagyarmat, már az első félidőtől kezdve komoly küzdelem alakult ki a két csapat között. A hazaiaknál újból a pályára léphetett a sérüléséből felépült Panyi Lóránt, aki játékával sokat hozzátett a hazai sikerhez.

A sok technikai hiba és pontatlanság ellenére azért sikerült néhány helyzetünket szépen kihasználni és gólra értékesíteni. Szerencsére ez kevésbé ment az ellenfélnek, amihez nagyban hozzájárult kapusaik gyenge teljesítménye, ellenben a hazai hálóőrökkel, akik több alkalommal hárítottak fontos labdákat. Így végül 16-14-es hazai vezetéssel vonulhatott a két csapat a szünetre.

A második félidőben sem nagyon változott a mérkőzés forgatókönyvének menete, bár voltak izgalmas pillanatok, leginkább akkor amikor a Gyarmat feljött döntetlenre, majd néhány perccel később a 18-tól a 21-ig percig hármas emberhátrányba került az ÓKC. Ekkor az ellenfél hét métereshez is jutott, ám Teremy azt bravúrosan hárította, majd lerohanásból Kocsis Robinak köszönhetően gólt szereztünk. A hét közepi esélylatolgatásnál Lakatos László edző ki is emelte, hogy igazán akkor van esélyünk győzelemre, ha kapusaink kiváló teljesítményt nyújtanak! Szerencsére Losonczi és Teremy is beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket és hozták az edző által elvárt védéseket, amely nagyban megalapozta a meccs végső kimenetelét.A mérkőzés utolsó perceiben még

Hangos Dávid lőtt bombagólt, amivel a kék-fehérek bebiztosították a 35-31-es stabilnak mondható győzelmet, ezzel megszerezve a két pontot.

Legközelebb március 17-én Egerben az SBS Eger Eszterházy SZSE ellen lép pályára az Ózdi KC, majd március 23-án szombaton 18:00-tól fogadja a tabella jelenlegi 3. helyezettjét a Mezőkövesdi KC csapatát a Városi Sportcsarnokban.

 

Minden vélemény számít!