Szenzációs csapatteljesítmény

Az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság 17. fordulójának legnagyobb meglepetését az Ózdi KC szolgáltatta. A piros-kékek ugyanis nagyszerű teljesítményt nyújtva, igazi csapatként győzték le a tavasszal eddig veretlen Kőnig-Trade-Balmazújvárost. A hajdúságiak a végén izgalmassá tudták tenni a hajrát, de pontot nem tudtak rabolni Ózdról.

ozdikc_balmaz7

Izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók

A múlt héten elveszített megyei rangadó után sokan féltették a mieinket egy újabb vereségtől. Már csak azért is, mert az előző körben a Balmazújváros erődemonstrációt tartott: 17 góllal verték meg azt az Egert, amely néhány héttel ezelőtt még a bajnoki címről álmodott. Az ózdi játékosok azonban maximálisan felnőttek a feladathoz, az elsőtől az utolsó pillanatig koncentráltan kézilabdáztak a bajnokaspiránssal szemben.

ozdikc_balmaz21

Küzdelem a labdáért

Túl sok gólt nem hozott az összecsapás első tíz perce, a mérkőzés első szakaszában mindkét fél igyekezett felmérni a másikat. Az ózdi átlövőknek egyébként sem volt könnyű dolguk, hiszen az újvárosi fal közepén a korábbi ötvenszeres magyar válogatott, Doros Ákos, valamint a szintén komoly NB I-es múlttal rendelkező Kaplonyi Zoltán tornyosult. Ettől függetlenül a mieink rendre megtalálták a részt a vendégek falán, és ezúttal szerencsére a támadás befejezések is sokkal jobb százalékban sikerültek, mint a Mezőkövesd ellen. Ez pedig azt jelentette, hogy a csapat nem csak tartotta a lépést a vendégekkel, hanem a félidő során többször vezetett is. 13-11 után azonban egy vitatott kiállítást követően Rácz Sándor gárdája megrázta magát, kihasználta a lehetőséget, így a szünetre döntetlennel vonulhattak a csapatok.

Hatalmas akarattal

Ugyanakkor az már ekkor is látszott, hogy a találkozó nem lefutott, mert az Ózdi KC  játékosai hatalmas elszántsággal és alázattal kézilabdáztak ezen az estén. A védekezés összeállt, a kapuban pedig ezúttal Teremy állta a vendégrohamokat. Sikerült teljesen elbizonytalanítania a hajdúsági lövőket, a másik oldalon pedig Barta Dániel és Koscsó Ádám is nagyon fontos gólokat szerzett.

ozdikc_balmaz30

Teremy kiváló teljesítményt nyújtott

Húsz perccel a lefújás előtt 18-14-re vezettek a mieink, de ekkor még nagyon messze volt a győzelem. A Balmazújváros ugyanis sokkal több frissítési lehetőséggel rendelkezett, ezért félő volt, hogy a hosszabb kispad a hajrában döntő lehet. Az Ózdi KC azonban nem adta ki a kezéből a vezetést: 23-20-nál akár néggyel is megléphettek volna Lakatos László fiai, ám ekkor Kocsis Róbert büntetője kimaradt. Ettől újult lendületet kaptak a vendégek, de a hajrában már nem tudták utolérni a mieinket. Egy gólt sikerült megtartani a vezetésből, ezzel pedig megnyerni az összecsapást. A lefújás után hatalmas ünneplés kezdődött a Városi Sportcsarnokban, hiszen korábban három mérkőzést is egy góllal vesztett el a csapat. Ezúttal minimális különbséggel sikerült győzni, erre sikerre pedig egyértelműen rászolgáltak a srácok. Ennek az eredménynek Ózd után Mezőkövesden örültek a legjobban. Fiúk, Köszönjük és Gratulálunk!!!

ozdikc_balmaz9

Bíztatásban nem volt hiány

 

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 17. forduló

Ózdi KC – Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK      26-25 (13-13)

Ózd, 500 néző. V.: Bócz, Wiedemann.

Ózdi KC: LOSONCZI – BARTA D. (7), HARKÓ K. (5), KOCSIS CS. (-), PANYI L. (3), SCITOVSZKY T. (-), LÁZÁR S. (3). Csere: TEREMY (k), PAPP G. (2), HANGOS D. (2), KOCSIS R. (-), KOSCSÓ Á. (4). Edző: Lakatos László. Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK:  Lengyel – Dioris (3), Balázs S. (3), Salamon Á. (4), ISTVÁN P. (6), Kaplonyi Z. (3), Temesvári J. (2). Csere: Knezevics (k), Kőrizs (k), Nagy Cs. (2), Doros (-), Szabó B. (-), Sándor R. (-), Rácz R. (1), Füleki Á. (1). Edző: Rácz Sándor.

Lakatos László: – A meccs előtt folyamatosan éreztem, hogy ez a mi napunk lehet. Döntő volt, hogy kézben tartottuk az irányítást, és az ellenfélnek kellett kapaszkodnia. Valamennyi játékosom óriási szívvel és akarattal kézilabdázott, a fiúk nagy győzelmet arattak. A szurkolóink nagyszerű hangulatot varázsoltak, ez is kellett ehhez a szép estéhez.

Rácz Sándor: – A hazai csapat koncentráltabb volt, és jobban akarta a győzelmet. Nagyon sokat kellett védekezni, a kontrajátékunkat pedig elkapkodtuk, így nem tudtuk utolérni az Ózdi KC-t. A labda gömbölyű, van még hátra öt forduló, így a bajnoki cím sorsa természetesen még nem dőlt el.

Fotók:

bbblbbbr

Szöveg és fotó: Marosréti Ervin

One thought on “Szenzációs csapatteljesítmény

  1. Morvai Jánosné

    Gratulálok a szép győzelemhez, további sikereket kívánok nektek!

Minden vélemény számít!