Négy értékelt szakasz

A Vincze Márton – Kovács Attila páros nyerte meg a XI. Suzuki Kaiser Ózd Rallyt. A Maricsek Team versenyzői a négy értékelt gyorsasági szakaszból csupán egyet tudtak megnyerni, ám azt olyan fölénnyel, amit a futam végéig meg is tudtak tartani. A sátai és királdi utakon zajló viadalon három ózdi pilóta is tövig nyomta a gázpedált, közülük Antal Zsolt érte el a legjobb időeredményt.

news/1268_0_300.jpg

A hat szakaszosra tervezett verseny forgatókönyvét az időjárás végül átírta

Közel százhúsz autó mutatkozott be szombat délután az ózdi rally túra prológján. A Stadion salakoválján több mint ezer néző volt kíváncsi a vasárnapi futam versenyzőire, akik két gyors körrel tesztelték a gépeket.

Vasárnap reggel az előfutók nyitották meg a viadalt a királdi körgyorson, majd egymás után rajtoltak a versenyzők is. A délelőtti futamon még napos időben, száraz aszfalton vágtak neki a Sáta-Ózd gyorsasági szakasznak is a párosok, a szervizpark után viszont már a változékony időjárással is meg kellett küzdeniük a párosoknak. A vizes pálya előbb alaposan megritkította a mezőnyt, majd a versenynek is idő előtt véget vetett. A nagy mennyiségű csapadék nem tudott rendesen lefolyni a Hegyháti utakon, ezért a szervezők az utolsó két gyorsaságit etappá nyilvánították.

A hat szakaszosra tervezett versenyt végül a hirtelen jött felhőszakadás miatt leállították, így a végeredmény a négy értékelhető gyors alapján dőlt el. A harmadik kör rajtjából lépésben tértek vissza a versenyautók a szervizparkba.

A győztesnek járó serleget így a négy teljesített szakasz után élen álló Vincze Márton – Kovács Attila páros vehette át, akik a szezonnyitó egri versenyen is a legjobbnak bizonyultak, így megerősítették vezető helyüket a bajnokságban is.

Az ózdi versenyzők közül az Antal Zsolt-Balázs Kornél páros érte el a legjobb eredményt. A Škoda Fábia abszolút értékelésben a 39. helyen ért célba, az A/2 kategóriában pedig ezüstéremhez segítette az egységet.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!