Csupán a tisztes helytállásra volt erő

Becsületesen küzdöttek, mégis ötgólos vereséget szenvedtek legutóbbi bajnoki mérkőzésükön az ózdi labdarúgók. A fekete-fehéreket ezúttal az MTK tartalék csapata múlta felül a Városi Stadionban. Tokár Béla a két kapuson kívül ezúttal csupán 10 mezőnyjátékosra számíthatott, a keret többi tagja sérülés vagy iskolai elfoglaltság miatt hagyta ki a találkozót.

news/1306_0_300.jpg

Maradt a papírforma

A rengeteg városi programnak köszönhetően alig 50 néző látta a helyszínen a harmadosztályú bajnoki mérkőzést. A fővárosi kék-fehéreknél több NBI-es rutinnal rendelkező játékos is szerepet kapott, így nem volt meglepő, hogy a vendégek nagy tempót diktálva futballoztak az ÓFC ellen. Az MTK játékosai az első percekben még (kétszer) a kapufát találták el, az első negyedóra végére azonban már gólokban is megmutatkozott a két csapat közti tudásbeli különbség. Csiki Norbert a hetedik, Hangya Szilveszter a tizenharmadik percben volt eredményes. Fülekiék a gyorsan bekapott gólok ellenére sem adták fel a találkozót és időnként látványos akciókat vezetve jutottak el Abu Attila kapujáig. Pölöskei Gábor együttese a második félidő elején biztosította be győzelmét: az 51. percben Hajdú Ádám, hat minutummal később Pál András lőtt gólt. A végső kegyelemdöfést a 80. percben a második találatát szerző Csiki Norbert adta meg a mieinknek.

Pölöskei Gábor az MTK II edzője a mérkőzést követően ezt mondta: Számos kialakított gólhelyzetünkből ötöt sikerült értékesítenünk és simán meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Kombinatívan játszottunk, némi hiányérzetem talán az első játékfélidőben volt, amikor óriási lehetőségeket szórakoztunk el.

Akárcsak egy hete, Tokár Béla ezúttal is mezőnyjátékosként volt kénytelen becserélni csapata cserekapusát, Konyha Szabolcsot, így a találkozó utolsó harmadában vérbeli támadó nélkül maradt az ÓFC. A szükségmegoldás ellenére a fekete-fehéreknek meg volt az esélye a gólszerzésre, ám a mieink mellől a szerencse is elpártolt ezen a hétvégén.

Ameddig erővel bírtuk, addig próbáltuk felvenni a versenyt ellenfelükkel, de a végére a nagyobb tudás teljesen kidomborodott. Az akarással nem volt baj, de ez sok technikai hibát is eredményezett játékunkban. – fogalmazott Tokár Béla az Ózdi FC edzője.

Ózdi győzelmével az MTK továbbra is a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán, míg az ÓFC a tizenharmadik pozíciót foglalja el. A hazai kedvencek az utolsó fordulóban a Maglódot fogadják a Városi Stadionban.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 Fotók:

bbblbbbr

 

Share Button

Minden vélemény számít!