Egy év elteltével újra a Városközpont csapata nyerte meg az öregfiúk teremlabdarúgó tornáját

Nem történt meglepetés az öregfiúk téli teremlabdarúgó tornájának döntőjében. A Városközpont együttese a középdöntőkben és a helyosztókon sem talált legyőzőre, vagyis 100 százalékos teljesítménnyel nyerte meg a kétnapos viadalt. A kupagyőztes csapatnak két olyan játékos is tagja volt, akik a 45 év felettiek tornáján is pályára lépett, így Erdős József és Tokár Béla már a második sikerének örülhetett idén télen.

A döntő mérkőzést végül a Haverek és a Városközpont csapata vívta

A döntő mérkőzést végül a Haverek és a Városközpont csapata vívta

A 35 év feletti labdarúgók teremtornájának selejtezőit három csoportra bontva, egy héttel ezelőtt játszották le a csapatok. A legjobb négy közé a Kolibri, a Bükk Bikái, a Haverek és a Városközpont együttese jutott be. A fináléban végül utóbbi két csapat mérkőzött meg egymással. A mindent eldöntő 2×12 percben a  torna legnagyobb favoritjának tartott Városközpont a szünetre kétgólos előnyt szerzett. Ez a második játékrész közepén egyre csökkent vissza, így egy élvezetes és nyílt végjátékot láthattak a Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A kupa sorsát végül Konyha Szabolcs döntötte el, aki egy perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte csapata harmadik gólját. Ezzel a sikerrel a Városközpont megvédte tavalyi elsőségét.

Féder József a csapatvezetői feladatok mellett pályára is lépett a tornán

Féder József a csapatvezetői feladatok mellett pályára is lépett a tornán

„Nem volt ez egy egyszerű nap számunkra. A múlt hetihez képest 7 emberünk hiányzott valamilyen ok miatt, így ma már csak 1 cserével tudtunk gazdálkodni. Szerencsére Gál Feriék jól védekeztek, a kapusunk parádézott, és végül makulátlan mérleggel nyertük meg a tornát” – nyilatkozott Féder József, a Városközpont csapatvezetője.

A bronzmérkőzésen a győzelmet jobban akaró csapat aratott sikert. A mályinkai Bükk Bikái mindkét félidőben látványosan és eredményesen futballoztak az ózdi Kolibri ellen. A torna szervezői a torna végén elégedetten vonták meg az idei öregfiúk torna mérlegét.

„Tanultunk a tavalyi hibánkból és idén inkább 2 hétvége alatt bonyolítottuk le a tornát, hogy a döntőt ne a késő esti órákban kelljen lejátszaniuk a csapatoknak. Színvonalas mérkőzéseket láthattunk, a 12 benevezett csapatból senki nem lógott ki negatívan a mezőnyből, a mérkőzések többsége hatalmas küzdelemben dőlt el” – fogalmazott Utassy Béla, a szervezőbizottság vezetője.

A bronz éremért játszott mérkőzésen végül a Bükk Bikái diadalmaskodtak

A bronz éremért játszott mérkőzésen végül a Bükk Bikái diadalmaskodtak

Az eredményhirdetéskor egyéni elismeréseket is kiosztottak a szervezők. A legjobb kapusnak járó elismerést Erdős József, a Városközpont hálóőre vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak Sallai Zoltánt, a Haverek labdarúgóját választották. A torna legeredményesebb játékosa a Bükk Bikái színeit képviselő Fejes Péter lett, 10 góllal.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button