Borsodnádasdi győzelmet hozott a Borosi Emléktorna ózdi selejtezője

A Borsodnádasd együttese nyerte meg a Dr. Borosi László megyei teremlabdarúgó emléktorna ózdi selejtezőcsoportját, így Juhász Csaba csapata utazhat el jövő hétvégén a miskolci folytatásra. A továbbjutásról az Ózdi FC elleni mérkőzés döntött, ahol hatalmas küzdelemben végül 2-1 arányban győztek a nádasdiak. A fekete-fehéreknél most először láthatták a szurkolók a téli holtszezonban igazolt új labdarúgókat.

A megye futballcsapatai immár huszonkilencedik alkalommal emlékeznek közösen Dr. Borosi Lászlóra. Az idei tornára összesen 60 csapat adta be nevezését, a selejtezőket 12 helyszínen bonyolították le. Az ózdi Városi Sportcsarnokban a megyei I. osztályú Ózdi FC és Borsodnádasd, valamint a megyei II. osztályhoz tartozó Bánhorváti, Nagybarca, Rudabánya és Mályinka együttese mérte össze felkészültségét. A selejtezőcsoportban egész nap a papírformának megfelelő eredmények születtek, így a továbbjutás az utolsó találkozón dőlt el. Itt a Borsodnádasd futballozott ötletesebben és végül 2-1 arányban meg is nyerte az Ózdi FC elleni rangadót.

bbblbbbr

– Mint egykori ózdi játékosok, mindenképpen szerettük volna bebizonyítani, hogy Borsodnádasdon sem felejtettünk el futballozni. Téli felkészülési programunkba jól illeszkedett ez a torna, szerettük volna a jövő hétvégénket is olyan programmal eltölteni, ami esetleg a bajnokságban is hasznunkra válhat. Ez sikerült, így elégedetten mehetünk haza. – mondta Juhász Csaba, a Borsodnádasd játéosa, edzője.

Az Ózdi FC játékosai egy hete kezdték el téli felkészülésüket, az elmúlt napokban erőnléti tréningeket vezényelt számukra Tokár Béla. Az emléktornán a klubhoz a holtszezonban visszatérő fiatal labdarúgók, úgy mint Danyi Péter, Jakab Ákos és Farkas Dominik is pályára lépett. Rájuk tavasszal nagypályán is számít a klub vezetése.

– A Borsodnádasd elleni mérkőzés mindig egy presztízs találkozó, amelyet ma két védelmi hibánk miatt ők nyertek meg. Azt is mondhatnám, hogy ismét a rutintalanságunk lett a vesztünk, de nagyon bízom benne, hogy tavasszal, nagypályán nem ajándékozunk majd ilyen könnyű gólokat az ellenfeleinknek. – nyilatkozott Tokár Béla, az Ózdi FC edzője.

A megyei II. osztályú csapatok közül a nagybarcaiak szerepeltek a legjobban, így ők végeztek a képzeletbeli dobogó harmadik helyén. A negyedik helyet a Mályinka szerezte meg, a Rudabánya lett az ötödik, a minden mérkőzésén vereséget szenvedő Bánhorváti pedig a hatodik helyen fejezte be a napot.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button