I. Esélyegyenlőségi lövészverseny

Az Ózd Város Kupa után újabb jó hangulatú versenynek volt házigazdája a Meteor Lövész Klub. A Városi Lőtéren először rendezték meg azt az esélyegyenlőségi lövészversenyt, amelyen csupán TOZ8-as típusú puskával lehetett a céltáblákra lőni. A megmérettetésen a házigazdákon kívül a bogácsi, az edelényi és három miskolci egyesület versenyzői vettek részt.

news/1329_0_300.jpg

Az indulók ezúttal csak TOZ8-as puskákat használhattak

Az esélyegyenlőségi lövészverseny az ózdi klub saját kezdeményezéseként jött létre. Az ötletet a Sportlövő Szövetség is jónak találta, bár anyagilag nem tudta támogatni annak megszervezését. Pintér László és klubtársai azonban ennek ellenére életre hívták a rendezvényt. Az esélyegyenlőséget az jelentette, hogy a céltáblák elé azonos típusú fegyverrel hasalhatott be minden versenyző. A 10 lövéses viadalon Vitális István, az Önkormányzat kabinetvezetője volt az első, aki elsütötte a TOZ8-as puskát.

A versenyre előzetesen három egyesület jelezte részvételi szándékát, ám végül hat klub lövészei feküdtek be a lőállásokba.

– Az egyéni képességekre helyeződik ma a nagyobb hangsúly. Bár technikai sport révén egyéb kis apróságok is döntőek lehetnek. A lőszerben, az öltözékben nem szabtunk korlátokat, a szabályok a Sportlövő Szövetség szabályainak megfelelően vannak kialakítva. – mondta Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

A Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség megyei elnöke örömmel fogadta az ózdi klub kezdeményezését. Pető Sándor szerint a helyi verseny jó lehetőséget teremtett arra, hogy a résztvevők ezt a szép, de nehéz sportágat gyakorolhassák.

– Megfelelőnek és jónak ítéljük az ózdi klubban folyó munkát. A körülményeikhez képest kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, kár, hogy kevés az az anyagi támogatás, amelyet mi tudjuk támogatni őket. – nyilatkozott Pető Sándor, a MTTSZ B.-A.-Z. megyei elnöke.

Az I. Esélyegyenlőségi Lövészverseny végén öt kategóriában hirdettek győztest. Az ifjúságiaknál a bogácsi Tóth Ádám volt a legjobb, a felnőtt férfiak közül Pintér László célzott a legpontosabban, a mastersek küzdelmét Szaljai Sándor nyerte meg. A hölgyeknél az ózdi Horváthné Sebestyén Márta érte el a legjobb eredményt, a seniorinák között pedig a szintén a Meteor Lövész Klub színeit képviselő Kis-Törő Istvánné győzött.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!