Legendás eredmény

Fordulatos, kilenc gólt hozó mérkőzéssel zárta a szezont az Ózdi FC felnőtt csapata. Tokár Béla együttese 75 percig jól, döntetlenre állt a Maglód elleni találkozón, a hajrát azonban a vendégek bírták jobban, így végül mindhárom bajnoki pontot elvitték a Városi Stadionból. A fekete-fehérek a bajnoki tabella utolsó helyén fejezték be a pontvadászatot.

Ősszel már a Megyei I. osztályban folytatja szereplését az ÓFC

A tavaszi hagyományokat folytatva a Városi Stadion edzőfüves pályáján játszotta szezonbeli utolsó bajnoki mérkőzését az Ózdi FC. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott. A találkozó első gólját a vendégek szerezték a 33. percben Lukács Bálint révén, amit a hazaiaktól Füleki Csaba egyenlített ki, közvetlenül a félidő végén.
A második 45 percet az ÓFC kezdte jobban. A 49. percben Füleki ismét eredményes tudott lenni, megfordítva a mérkőzés állását. Az előnyt mindössze öt percig tudta megtartani Tokár Béla csapata. Pintér András az 55. percben egalizált, az 59. percben pedig már ismét a vendégek Lovrencsics Balázs góljával. Az ózdi labdarúgók ekkor még ritmust tudtak váltani, és a csereként pályára lépő Oltyán Zsolt révén a 73. percben újra egyenlíteni tudtak. Kovács Tamás játékvezető a 74. percben a mérkőzés eredményét befolyásoló hibát követett el, mivel csupán sárga lapot adott a maglódi hálóőrnek, aki a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdához. Egy perccel a hazaiak által erősen vitatott eset után Nagy Tamás ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, majd az utolsó öt percben Lovrencsics két gólja végképp eldöntötte a három pont sorsát. Ózdi FC – Maglód 1-1-es félidőt követően 3-6.

Baranyai Pál a Maglód edzője így értékelt: – Játékosaim csupán 40-50 százalékos teljesítményt nyújtottak ma. A srácok úgy gondolták, elég, ha a mezt kiviszik a pályára és megnyerik a mérkőzést. A hazaiak nagyon jól küzdöttek, ezért nagyon örülök a győzelemnek.

A Maglód elleni találkozó az ÓFC tizenkilencedik vesztes mérkőzése volt a bajnoki szezonban. A fekete-fehérek az őszi 6 pontjukhoz, tavasszal kilencet tudtak még gyűjteni, így 15 ponttal a Mátra-csoport utolsó helyén fejezték be a pontvadászatot.

Tokár Béla az Ózdi FC edzője ezt mondta:– Ma sajnos a védelmünk gólképesebb volt, mint a támadósorunk. Úgy érzem, hogy a csoport élmezőnyének leggyengébbje ellen szenvedtünk ma vereséget. Ennek ellenére a csapat erőn felül teljesített a tavasszal és tisztesen helyt álltak a bajnokság második felében.

Az ÓFC legeredményesebb játékosa a szezonzárón duplázó Füleki Csaba lett. A fekete-fehér klub a nyár végén kezdődő 2013/2014-es idényt nagy valószínűség szerint a megyei I. osztályban kezdi meg.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!