Dobogón az ÓKE bringásai

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai sem maradtak verseny nélkül az elmúlt hétvégén, hiszen a kazincbarcikai Team3K egyesületnek köszönhetően immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az Ózdtól csupán csak 32km-re található településen Ragályon az EthicSport Gömör Kupa egyenkénti indítású időfutam.

Az ÓKE különítmény

Az ÓKE különítmény

A futam első versenyzője délelőtt 10 órakor rajtolhatott el az indítóhelyről, amely Ragály  legalacsonyabb pontján 230m-en található, majd rögtön nekiesve a hegynek 2,5km-en keresztül felkapaszkodjon 320m-re, ahonnan Zádorfalváig belendülve újabb kaptatót leküzdve Serényfalva előtt megforduljon és visszafelé is abszolválja ezt az útvonalat.

A szintrajz alapján azt hinnénk, hogy hullámvasút útvonalán kell versenyezni

A szintrajz alapján azt hinnénk, hogy hullámvasút útvonalán kell versenyezni

Ezeknek a paramétereknek az ismeretében, nyugodtan elmondhatjuk, hogy az itthoni időfutam pályák közül az egyik legkeményebb adottságokkal rendelkező útvonalon kellett megküzdeniük egymással és az órával a benevezett 66 versenyzőnek. Az ÓKE-ból tízen vállalták a megmérettetést, akik között ott volt a kimondottan erre a versenyszámra készülő és az idén már több időfutamon is dobogós helyezést elérő Fábián Norbert, aki térdsérüléséből felépülve egészen az Elit/Master1-es dobogó harmadik fokáig hajtotta új kerékpárját. Norbi mellett az U17-es kategóriában az ÓKE-hoz az idén csatlakozó Farkas Balázs állhatott fel a dobogóra, aki nagyszerű időt hajtva megnyerte korcsoportját!

Norbi a dobogó harmadik helyén a legnagyobb, ám legfiatalabb szurkolójával Gyöngyikével

Norbi a dobogó harmadik helyén a legnagyobb, ám legfiatalabb szurkolójával Gyöngyikével

Az U17-es kategória ifjú győztese Farkas Balázs

Az U17-es kategória ifjú győztese Farkas Balázs

A többiek is szépen teljesítettek, bár ők inkább az MTB szakágban érzik magukat otthon, így neki ez csak egy rövid kalandozás volt az országúti kerékpározás világában, ami a jövőheti Miskolc MTB Maraton előtt jó felkészülést biztosított. Az ő eredményeik a következőképpen alakultak:

Pap Gyula 6. (Master3)

Fehér Gábor 7. (Master2)

Kovács István 8. (Elit/Master1)

Lórencz Péter 10. (Elit/Master1)

Frölich Tamás 11. (Elit/Master1)

Peták Levente 14. (Elit/Master1)

Demeter Tamás 24. (Elit/Master1)

Tulipán Attila ( bolyozás miatt kizárva) :(

Share Button

Minden vélemény számít!