Megkezdték a felkészülést

Megkezdte nyári felkészülését az Ózdi KC. Szakál György hathetes edzéstervet állított össze a felnőtt és junior kerethez tartozó kézilabdázók számára, az első edzőmérkőzést augusztus második felében játssza majd a csapat. A játékoskeretben kisebb változások történtek a nyári holtszezonban, az újonnan érkezők már az első tréningen jelen voltak.

news/1479_0_300.jpg

Az ÓKC játékos keretében csak kisebb változások történtek

Az Ózdi KC NBI/B-s férfi kézilabda csapata május közepén, Hajdúböszörményben zárta a 2012/2013-as bajnoki évadot, vagyis a játékosok mintegy egy hónapos pihenést követően álltak újra edzésbe hétfőn délután. A Városi Sportcsarnokban a felnőtt és a junior keret együtt kezdte el nyári felkészülését, Szakál György irányításával. A tréner hathetes felkészülési programot össze, melynek nagyobbik felét az erőnléti edzések teszik majd ki.

– A felkészülésünket itthon végezzük majd el. A futóedzéseket többnyire a Városi Stadionban tartjuk majd meg, az erőnléti felkészülést itt a Városi Sportcsarnokban, a pályán, illetve a konditeremben végezzük el. A negyedik, ötödik héten fogunk először edzőmérkőzést játszani, az ellenfelek most vannak egyeztetés alatt. – mondta Szakál György, az Ózdi KC edzője.

Külföldi munkavállalása miatt Teremy László és Hangos Dávid is távozott a klubtól a nyáron, a helyükre György Gábor és Nyikes Csaba érkezett. Az átlövő a legutóbbi szezonban Egerben és Mezőkövesden kézilabdázott. Beilleszkedését nagyban segíti, hogy pályafutása során az ÓKC játékosainak közel 80 százalékával játszott már együtt valamely egyesületnél.

Szakál György keresett meg az ÓKC részéről, hogy nem lenne e kedvem Ózdon játszani a következő szezonban. Hosszas gondolkodás után mondtam végül igent a felkérésre, bízva benne, hogy hasznára tudok lenni a csapatnak. – fogalmazott Nyikes Csaba, az Ózdi KC kézilabdázója.

Nyikes Csaba mellett György Gábor is az ÓKC szerelését húzza majd magára a szeptember 15-én kezdődő pontvadászatban. A kapuvédő már a tavasszal is a csapattal tréningezett, hazatérése azonban most vált csak hivatalossá.

– Én nagyon optimista vagyok, tele energiával. Igaz, hogy ez még csak az első edzés volt, de nagyon remélem, hogy a hozzáállás a jövőben sem fog változni. Úgy gondolom, hogy nem lesz rossz csapatunk és a Városi Sportcsarnok újra egy „oroszlánbarlang” lesz a következő szezonban. – nyilatkozott György Gábor, az Ózdi KC kézilabdázója.

A 2013/2014-es bajnokság koránt sem ígérkezik könnyűnek. A tavalyi idény Keleti-csoportjának mezőnyéből tíz csapat maradt meg, hozzájuk érkezett a Pick Szeged és a PLER második csapata, a Kecskemét és a Ferencváros. Szakál György együttese a pontvadászat nyitányán az Egert fogadja hazai pályán, majd a Balmazújváros otthonában vendégszerepel, ezután pedig a Nyíregyházát látja vendégül. Az Ózdi KC a hazai mérkőzéseit a klubvezetés szándékai szerint szombaton 18 órától rendezi meg a Városi Sportcsarnokban.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!