Elindult az extrém sporttábor

Az I. Ózdi Extrém Sporttáborba jelentkező fiatalok próbálhatták ki először a Városi Stadionban megépített sportpályát. Az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program pályázati támogatásával megvalósuló projektelem a kerékpározó, gördeszkázó, illetve görkorcsolyázó fiataloknak biztosít majd kikapcsolódási lehetőséget a jövőben.

news/1507_0_300.jpg

A pálya hivatalos átadójára augusztus 23-án kerül sor

Az új extrém sportpályája annak a 378 millió forintos projektnek a része, amely a Béke telep és az Újváros tér térségének megújítását is eredményezi. A pályát először azok az általános iskola 7-8. osztályos, illetve középiskolás fiatalok vehették birtokba, akik jelentkeztek a kétszer egyhetes napközis tábor valamelyikébe.

A kerékpárosoknak Fazekas Nikosz, a gördeszkásoknak Szűcs Máté tart tréningeket a tábor során. A két miskolci fiatal már évek óta versenyszerűen űzi ezt a sportágat, így az ózdi pálya milyenségét is tudják mihez hasonlítani.

– Úgy gondolom, hogy kezdők számára tökéletesen alkalmas ez a pálya, sokat tudnak majd fejlődni rajta a kicsik. Az elemek elrendezésén kicsit lehetne változtatni, de a tanulás folyamatára teljesen tökéletes lesz. – mondta Fazekas Nikosz.

Az extrém sporttábort 2x 20 fős csoportban bonyolítják le a szervezők. A kerítéssel elzárt, aszfaltozott területen hat olyan elemet helyezett el a kivitelező, amelyet a gördeszkások és a kerékpárosok is tudnak használni. A gördeszkás tréningek elsődleges feladata, hogy a fiatalok magabiztosan tudják uralni a használt eszközt.

– Embertől függ. Egy hét után már biztos, hogy stabilan fognak menni a deszkákkal, és akkor talán egy-két egyszerű trükköt is el tudnak majd sajátítani a srácok. – nyilatkozik Szűcs Máté.

Az extrém sporttábor programjai nem csupán a városi stadion új egységében bonyolódnak majd le.

– Ebbe az egy hetes programba belefér a bicikli túra, a strandprogram, a filmvetítés, egy kis számítógépezés, tekecsarnok, műfüves focipálya, tehát sok-sok sportágba elvisszük a gyerekeket. – fogalmazott Szaka Attila, a tábor vezetője.

A sportpályát augusztus 23-án, vagyis jövő héten pénteken délután, egy Extrém Sportnap keretében adják át hivatalosan a nagyközönségnek. Az avató ünnepségen amellett, hogy profi gördeszkások és bmx-esek tartanak majd bemutatókat, helyi fiatalokból álló zenekarok is színpadra lépnek.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!