Átadták az extrém sportpályát

Mától a nagyközönség is birtokba veheti a városi stadionban megépített extrém sportpályát. A gördeszkások és a BMX-esek új birodalma Riz Gábor szerint egy olyan közösségi tér lesz a jövőben, amely a város élni akarását, a fiatalokba vetett hitet bizonyíthatja. A pályaavatót egy egész délutánt felölelő sportnappal kötötték össze városunk vezetői.

news/1534_0_300.jpg

Sokan vettek részt az átadón

Az extrém sportpálya létrejötte annak a pályázati forrásnak köszönhető, amely Ózd Béke-telep és Újváros tér térségének megújítását is eredményezi. A kerítéssel körbevett, villanyvilágítással ellátott aszfaltozott területen az elmúlt két hétben egy zártkörű sporttábort tartottak, így a nagyközönség mától veheti birtokba az új elemeket.

Ez egy olyan fontos közösségi tér, ahol azt mondhatjuk el, látva a fiatalokat, hogy jó nézni őket és jó látni a jövőjüket. Abban szinte biztos vagyok, hogy ez a város semmiben sem különb az ország többi városától. Talán néhány gazdasági szereplő hiányzik, talán néhány turista is hiányzik még ebből a városból, de egy valami nem hiányzik: az élni akarás. Ez a város élni szeretne és ezt a lehetőséget gazdagítja ez a pálya, amit ma avattunk – mondta Riz Gábor országgyűlési képviselő.

Ózd a jövő városa, a jövő pedig a fiataloké – mondta pályaavató beszédében Obbágy Csaba. Sportszerető embernek tartja magát, aki nemcsak a labdajátékokban, hanem valamennyi területen fontos feladatnak tartja az utánpótlás-nevelést, a közösségfejlesztést. Az alpolgármester hangsúlyozta: Városvezetőként, pedagógusként és szülőként is nagyon örülök, amikor azt látom, hogy egy ilyen pálya tele van fiatalokkal, tele van olyan gyerekekkel, akik mosolyognak, akik jól érzik magukat, akik küzdenek, de ez egy nemes küzdelem, jó elfoglaltság.

A sporttáborban 40 fiatal tesztelte le azt a területen elhelyezett öt elemet, amelyek a fizika törvényeit meghazudtoló mozdulatsorok végrehajtására is lehetőséget biztosítanak használóiknak.

Jó elrendezése van a pályának. Talán egy elemet lehetett volna máshová rakni, de ezen szerintem lehet majd módosítani a jövőben – értékelte a pályát Dudás Péter táborlakó.

Az I. Ózdi Extrém Sportnap a pályaavatón túl számos egyéb szórakozási lehetőséget is tartogatott az érdeklődőknek. Volt kerékpáros ügyességi pálya, lehetett graffitiket készíteni, „1 perc és nyersz” játékokban részt venni, a kora esti órákban pedig a színpadi produkciók sem hiányoztak a kínálatból.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!