Edzőtáborban a súlyemelők

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Súlyemelő Szövetség javaslata alapján az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club rendezte meg idén a 10 – 17 év közötti versenyzők nyári, észak-magyarországi kiemelt edzőtáborát a Sport XXI. Nemzeti Utánpótlás-nevelési Program keretében. A hatnapos programon négy egyesület súlyemelői vesznek részt, akik Fekete József és Fodor Emese irányítása mellett végzik el a napi edzésmunkát.

news/1532_0_300.jpg

A MOB felkérésének tett eleget az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club

A napi két tréninget magába foglaló edzőtábort augusztus 21-e és 26-a között bonyolítja le az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club vezetése. A programban a Téglási Hajdúipari Városi Sportegyesület, a Kisújszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület, a Tiszaújvárosi Sport Club, valamint az Ózdi Súlyemelő és Fintess Club ifjú versenyzői vesznek részt. A Magyar Olimpiai Bizottság július közepén kérte fel a helyi klubot az edzőtábor megszervezésére. A gyerekek szállását, étkezését, valamint a terembérlet díját a MOB fedezi, a fakultatív programok megszervezésében az önkormányzat segített.

Fekete József az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke elmondta: Az elsődleges cél a súlyemelő sportág megszerettetése a fiatalokkal, másodsorban pedig a közösségépítés a feladatunk, hisz ezek a gyerekek később a Héraklész programba is bekerülhetnek, ahol szintén központi edzőtáborokban vehetnek majd részt, így nem árt, ha kicsit belekóstolnak az ilyen felkészülési ciklusok légkörébe.

Az edzőtáborban a 10 – 17 éves korosztály vesz részt, az ózdi súlyemelők a fiatalabbak csoportjába tartoznak. A gyerekek becsületesen dolgoznak a tréningeken, edzésmunkájukat Fekete József és Fodor Emese közösen koordinálja. Az ifjú versenyzők korosztályuk legjobbjainak számítanak Észak-Magyarországon, többen közülük a korosztályos magyar válogatott tagjaivá válhatnak a közeljövőben.

Nagyon jól érzem magam Ózdon. Az edzésekkel sincs semmi baj, jó hangulatú tréningeken veszünk részt. Én egyébként is szeretek edzésre járni, így számomra a napi két foglalkozás sem jelent nehézségeket – dicsérte a tábort Bilák Bence a Téglási Hajdúipari Városi Sportegyesület súlyemelője.

Az edzőtáborban elvégzett munka eredménye ősszel az országos bajnokságon mutatkozhat meg először, majd az ifjú súlyemelők több rangos meghívásos versenyen is képviselik klubjukat.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!