Hátrányból fordítva nyert az Ózdi FC

Hátrányból fordítva nyerte meg szezonbeli első hazai bajnoki mérkőzését az Ózdi FC. A Karcsa elleni találkozón számtalan helyzetet dolgozott ki Tokár Béla együttese, de ezek közül csupán ötöt tudott kihasználni. A fekete-fehérek kezdőcsapatában két 18. életévét még be nem töltött fiatal kapott játéklehetőséget.

Hátrányból nyert 5-2-re az ÓFC

Az első fordulóban az Ózdi FC a Felsőzsolca, a Karcsa a Tállya ellen szenvedett háromgólos vereséget, így mindkét csapat a jobb folytatás reményében lépett pályára szombaton délután. A mieink nagy iramban kezdték a találkozót, de játékukba sok hiba csúszott, amit a vendégek a 25. percben egy szöglet utáni kavarodás után Gálya László révén ki is használtak. A bekapott gól nem törte meg az ózdi labdarúgókat. Oltyán Zsolt a 32. percben egyenlített, öt perccel később Füleki Csaba pedig már az ÓFC-t juttatta előnyhöz. A második játékrészben mindkét kapu előtt hatalmas lehetőségek adódtak, az újabb találatra azonban a 79. percig kellett várniuk a szurkolóknak. Ekkor a csereként beállt Ruszó Dániel volt eredményes és ezzel úgy tűnt, végleg eldőlt a három pont sorsa. A karcsaiak azonban Rendes László góljával ismét közelebb zárkóztak, a döntetlen kiharcolására már nem maradt erejük, mert egy perccel később Füleki ismét eredményes volt, a 86. percben pedig Török Richárd is betalált a vendégek hálójába, így Tokár Béla együttese 5-2 arányban megnyerte első őszi hazai bajnoki mérkőzését.

A mérkőzés előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogunk játszani, a végére mégis kaptunk simán egy ötöst, pedig a mérkőzés képe alapján gólokkal kellett volna megnyernünk ezt a találkozót. Nagyon bosszantó ez a vereség, mert buta hibákból könnyű gólokat ajándékoztunk a hazaiaknak. Többre számítottam, sajnos ez lett a vége – értékelte a találkozót Petercsák Márton a Karcsa játékos-edzője.

Tokár Béla az Ózdi FC edzőja a mutatott játék miatt nem tudott maradéktalanul örülni a győzelemnek. A szakvezető a pontatlan átadások és a gyenge helyzetkihasználás miatt bosszankodott sokat a kispad mellett állva: – Remélem, hogy ez a mai siker nagy lökést fog adni a csapatnak a folytatásban. Úgy érzem, hogy van még miben fejlődnünk. Nem a lelkesedésre, hanem a játékra gondolok elsősorban, a pontosságra. Ha a pontos passzaink számát tudjuk növelni, akkor szerintem nem lesznek nagy problémáink a későbbiekben sem.

Két forduló után az Ózdi FC három megszerzett ponttal a bajnoki tabella hatodik helyén áll. A fekete-fehérek következő ellenfele az a Bükkábrány lesz, amely tavaly még szintén az NBIII Mátra-csoportjában szerepelt. A Városi Stadionban legközelebb szeptember 7-én, a Bőcs ellen buzdíthatják kedvenceiket a szurkolók.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!