A jó játék tornagyőzelmet ért az Ózdi KC számára

Mindkét ellenfelét legyőzte, így megnyerte a Városi Sportcsarnokban megrendezett felkészülési tornát az Ózdi KC. Szakál György a két találkozón a felnőtt kerethez tartozó valamennyi kézilabdázónak játéklehetőséget adott, a három kapus húsz percenként cserélte egymást. A piros-kékek egyik legeredményesebb játékosa a nyáron szerződtetett átlövő, Nyikes Csaba volt.

news/1553_0_300.jpg

Győzelemmel kezdte a szezont az Ózdi KC

A torna nyitómérkőzésén az NBI-es Gyöngyös junior csapata volt a mieink ellenfele. A heves megyei fiatalok ellen nagy iramban kézilabdázott az ÓKC, a szünetre megszerzett 8 gólos előnyt, a második félidőben még tovább tudta növelni Szakál György együttese, és végül 34-23 arányú győzelmet aratva jutott be a torna döntőjébe, ahol a Váczi Sándor vezette Nyírbátorral találták szembe magukat a piros-kékek. Az NBII-es csapat elleni találkozón ugyanazt a játékstílust láthattuk az ózdi kézilabdázóktól, amit délelőtt, vagyis az első 30 perc végére megszerzett előnyt, a folytatásban még tovább növelték. A vége 42-30-as hazai siker lett.

Kezd kialakulni a kezdőcsapatunk, ezt jól lehetett látni az első mérkőzésünk első felében. A nyitott védekezést még gyakorolnunk kell, a zárt védekezéssel ma túl sok probléma nem volt. A támadásaink pedig határozottan biztatóak voltak. – mondta Szakál György, az Ózdi KC edzője.

A tornán három nyáron igazolt játékos is bemutatkozott az ÓKC színeiben. Az átlövő Nyikes Csaba az első mérkőzésen háromszor, a másodikon hatszor volt eredményes, így kilenc góljával, Papp Gábor és Harkó Krisztián mellett a csapat egyik legeredményesebbje lett. A kapuban György Gábor és Tóth Koppány is húsz-húsz percet védett mindkét találkozón. Utóbbi egy hete tartozik a piros-kékek keretéhez. Meglátása szerint jó közösségbe érkezett és a játékuk is pozitív irányba formálódik.

Elsődleges célom, hogy mihamarabb visszanyerjem formámat, mert három hónapos kihagyás után érkeztem Ózdra. A legfontosabb, hogy védéseimmel tudjam a csapatot segíteni. Beilleszkedésemmel nem volt gond, sok társamat már ismertem korábbról. – nyilatkozott Tóth Koppány, az Ózdi KC kézilabdázója.

Az önbizalom növelő tornagyőzelem után szeptember 4-én már tétmérkőzést játszik az Ózdi KC. A piros-kékek a bajnoki rajt előtt Hajdúnánásra utaznak, ahol Magyar Kupa-mérkőzésen lépnek pályára. Hazai környezetben legközelebb szeptember 15-én, az SBS Eger elleni szezonnyitón buzdíthatják kedvenceiket a szurkolók.

A felkészülési torna eredményei:

Ózdi KC – B. Braun Gyöngyös Junior 34 – 23 (18 – 10)

Szentendre – Nyírbátor 29 – 31 (15 – 14)

3. helyért

Szentendre – B. Braun Gyöngyös junior 30 – 21 (19 – 14)

Döntő

Ózdi KC – Nyírbátor 42 – 30 (20 – 13)

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!