Gyenge játék a Magyar Kupában

Kaotikus körülmények közepette tért vissza a magyar futsal életbe az ÓVSE csapata. A Monor elleni Magyar Kupa mérkőzésre nem érkeztek játékvezetők, így a találkozót mintegy 45 perces csúszással, ózdi bíró közreműködése mellett játszották le a felek. A 2×20 perc alatt a Pest megyeiek futballoztak jobban és mindkét félidőt megnyerve, magabiztosan jutottak tovább a sorozatban.

news/1567_0_300.jpg

Gyenge játékot produkált az ÓVSE csapata

Az ÓVSE futsal együttese két éves szünet után játszott ismét tétmérkőzést a Városi Sportcsarnokban. A Magyar Kupa találkozón eredetileg este hét órakor indult volna útjára a labda, ám a csapatok hiába melegítettek be, a mérkőzés a játékvezetők hiányában nem kezdődhetett el időben. Hosszas telefonos egyeztetések után végül az ózdi Farkas Zsolt vezette le a továbbjutásról döntő összecsapást, amely csupán a 7. perc közepéig hozott szoros csatát. Ekkor a vendégek Szalai révén megszerezték első góljukat, a szünetben pedig már 5-3-as előnyben voltak. A második játékrész első perceiben aztán végleg eldőlt a továbbjutás sorsa. A Pest megyeiek 10 perc alatt szerzett négy góljára csupán két hazai találat érkezett, és a hajrát is Gallai Attila együttese bírta jobban, így a vége 5-12 lett.

Nincs nálam szomorúbb ember most a Városi Sportcsarnokban. Értetlenül állok a történtek előtt. Azt tudtam, hogy két év kihagyás után akadozni fog a játékunk, de erre azért nem számítottam. Rendet kell tenni a fejekben, mert két hét múlva kezdődik a bajnokság, és ott már fontos pontokért kell játszanunk. – mondta Féder József, az ÓVSE edzője.

A Monor az NBII-es bajnokságban is az ÓVSE ellenfele lesz. A Pest megyeiek az elmúlt szezonban úgy végeztek a 11. helyen a másodosztályú pontvadászatban, hogy a versenybizottság 12 büntetőponttal sújtotta a csapatot. Az idei szezonnak nagy reményekkel vág neki az együttes és a Magyar Kupa sorozatban is a lehető legmesszebb szeretnének eljutni.

Nagyon megzavart minket a mérkőzés körül kialakult hercehurca, ezért a játékunk a megszokottnál sokkal pontatlanabb volt az első percekben. Aztán megtaláltuk a fonalat és végül magabiztosan jutottunk tovább. – nyilatkozott Gallai Attila, a Monor SE edzője.

A két csapat szeptember 16-án ismét megmérkőzik egymással, mert a bajnokság első fordulójában ismét a Monor lesz az ÓVSE ellenfele a Városi Sportcsarnokban. A két szakvezető szerint a kupatalálkozóból érdemi következtetést nem lehet levonni, a bajnoki találkozón a napi forma tükrében akár fordított arányú eredmény is születhet.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!