Motivált Ózdi KC várja a rajtot

Hathetes felkészülés után vág neki az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságnak a piros-kék  együttes.

Szeptember közepén megkezdődik az őszi idény a férfi kézilabda NB I/B-ben is. Az Ózdi KC együttese rögtön egy hazai rangadóval nyitja a menetelést, hiszen vasárnap a bajnoki címre törő Egert látják vendégül a Városi Sportcsarnokban.

ozdikc_csapat1

Az Ózdi KC optimistán tekint az ősz elé. Fotó: Marosréti Ervin

Az ózdiak a nyári alapozás elvégzése után játszottak felkészülési mérkőzést Balassagyarmaton, pályára léptek a hagyományos hazai rendezésű tornán, majd egy hatcsapatos nyírbátori kupán is. A piros-kékek már az első tétmérkőzésen is túlvannak, hiszen a Magyar Kupában hajdúnánási győzelemmel jutottak a második fordulóba.

Megtaláltuk az alapcsapatunkat és a játékrendszerünket is – jelentette ki a nyitány előtt Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. – Az elmúlt időszakban voltak nagyon biztató jelek, de természetesen akadnak olyan dolgok is, amin még javítanunk kell. Hosszú sorozat vár ránk, nem eshetünk abba a hibába, hogy csupán az egri meccsre fókuszálunk. Nyilván ez az első feladat, így most ez a legfontosabb. Tudjuk, hogy a heves megyeiek korábbi válogatottakat igazoltak, és az NB I-be vágynak, mi viszont nagyon szeretnénk őket legyőzni a saját szurkolóink előtt.

Az Ózdi KC vezetése a nyári szünetben igyekezett megerősíteni a tavalyi keretet, amelyben azért voltak lyukas posztok. A kapuban a Mezőkövesdről érkezett Tóth Koppány és az ózdi nevelésű György Gábor adhat stabilitást, átlövőként pedig Nyikes Csabától és a sérüléséből felépült Ponyi Zoltántól várják a gólokat.

Én is úgy érzem, hogy az újonnan szerződtetett kézilabdázók az erősségeink lehetnek – folytatta Szakál György. – Kiemelném azonban azt is, hogy igyekeztünk együtt tartani az előző csapatunkat. Ez többé-kevésbé sikerült, így az elmúlt hat hétben az újakat és a fiatalokat kellett beépíteni a játékrendszerbe. Célkitűzést egyelőre nem fogalmaztunk meg,  hiszen a nyitány előtt még rengeteg a kérdőjel a többi csapatnál is. Néhány fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy valamelyest tisztábban lássuk az erőviszonyokat. Azt viszont ígérhetem, hogy egy harcos és motivált gárdát látnak majd azok a szurkolók, akik kilátogatnak majd a Városi Sportcsarnokba.

Az Ózdi KC számára az első komoly szintfelmérő a hajdúnánási kupamérkőzés volt, amelyet végig vezetve, végül 26-23-ra nyertek meg Papp Gáborék. Ezen a találkozón a  kezdő hetes kimondottan hatékony volt, erre pedig a bajnokságban is lehet építeni.

Ebből a szempontból én is optimistán tekintek a bajnokság felé – mondta Szakál György. – Azon a meccsen jól védekeztünk, gyorsan és pontosan indítottunk, de azért voltak hullámvölgyek. Ha viszont az első húsz percben és a második félidő döntő többségében mutatott játékot állandósítani tudjuk, akkor nagyon sok csapatnak kellemetlen ellenfelei leszünk. Nagyon szeretném, ha a hozzánk érkező csapatok egyike sem lenne biztos a dolgában, és idegenben is csipegetnénk a pontokat. Ezt a csapatot képesnek tartom arra, hogy egy stabil alapjátékot nyújtva, sok örömet szerezzen a szurkolóknak. Akár már most vasárnap is.

Az Ózdi KC őszi sorsolása:

Ózdi KC – SBS Eger Eszterházy SZSE                  szeptember 15. (vasárnap) 18.00

Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK – Ózdi KC         szeptember 21. (szombat) 18.00

Ózdi KC – Nyíregyháza-Nyír-Komplett                          szeptember 29. (vasárnap) 17.00

Gödöllői KC – Ózdi KC                                                        október 6. (vasárnap) 18.00

Ózdi KC – CLAAS-Törökszentmiklósi KE            október 12. (szombat) 18.00

Ózdi KC – Primavera-Mizse KC                                        október 20. (vasárnap) 18.00

Békési FKC – Ózdi KC                                                         október 26. (szombat) 18.00

Ózdi KC – Kecskeméti TE                                        november 10. (vasárnap) 17.00

Ózdi KC – PLER-Budapest II.                                november 15. (péntek) 18.00

Pick Szeged II. – Ózdi KC                                      november 23. (szombat) 12.00

Balassagyarmati Kábel SE – Ózdi KC                    november 30. (szombat) 18.00

Ózdi KC – Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE             december 8. (vasárnap) 17.00

Ferencváros – Ózdi KC                                          december 14. (szombat) 17.00

 

Szöveg és fotó: Marosréti Ervin

Minden vélemény számít!