Férfias csatában, szoros vereséget szenvedett az Ózdi KC – fotókkal, nyilatkozatokkal

A férfi kézilabda NB I/B  nyitó fordulójában a bajnoki címre is esélyesnek tartott egrieket fogadta az Ózdi KC. A heves megyei együttes szinte végig egy-két góllal vezetett, de volt olyan időszaka a találkozónak, amikor a piros-kékek maguk javára is eldönthették volna a rangadót. Ekkor azonban büntetők és ziccerek maradtak ki, így vendéggyőzelemmel zárult az összecsapás.

Több ziccer helyzet is kimaradt az ÓKC részéről

Több ziccer helyzet is kimaradt az ÓKC részéről

A nyári szünetben alaposan beerősített vendégek kezdték jobban a mérkőzést, a két Szabó, Péter és Tamás köszönt be György Gábornak. Az új bajnokság első ózdi góljáig a hetedik percig kellett várni, ekkor Harkó Krisztián volt eredményes. Mindkét oldalon kiválóan védekeztek a játékosok, és a kapusok is remek formában védtek, így viszonylag kevés találat esett az első játékrészben. Csík János együttese egy-két góllal ugyan vezetett, de az Ózdi KC folyamatosan ott loholt az ellenfele nyakán. Sajnos egy büntető és több ziccer már ebben az időszakban is kimaradt, de komolyabban nem tudott ellépni az Eger. 8-11 után erre lett volna esélyük, de jó védekezést követően Nyikes utolsó pillanatokban távolról lőtt gólja kettőre hozta vissza a piros-kékeket.

bbblbbbr

A fordulás után tovább folytatódott a taktikai csata. A mieink többször Kőrizst lőtték telibe, a túloldalon pedig Szabó Péter tartása okozott megoldhatatlan feladatot. Ettől függetlenül az Ózdi KC tartotta a lépést a hevesiekkel, sőt 15-15 után, a találkozón először a vezetést is sikerült átvenni. Papp Gábor gólja után pedig arra is megvolt az esély, hogy nagyobb különbség alakuljon ki. A piros-kékek azonban két büntetőt is elhibáztak, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az egriek tudtak újítani. Ekkor még negyed óra hátra volt a találkozóból, de 17-17 után már folyamatosan vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Az Ózdi KC-nak egészen az utolsó percig volt esélye a pontszerzésre, de végül az egriek kétgólos győzelmével ért véget az északi rangadó. A szezon első mérkőzésen ugyan elment, de erre a teljesítményre, az akaratra és az elszántságra azonban lehet építeni. A szurkolók is így gondolták, hiszen a vereség ellenére az ózdi játékosok vastaps kíséretében vonulhattak az öltözőbe.

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 1. forduló

Ózdi KC – SBS Eger Eszterházy SZSE       19-21 (9-11)

Ózd, 700 néző. V.: Nagy F., Túróczi J.

Ózdi KC: GYÖRGY – Kocsis R. (3), Harkó K. (4), BARTA D. (4), Papp G. (1), Panyi L. (-), SCITOVSZKY T. (2). Csere: TÓTH K: (k),  Kocsis Cs. (-), Nyikes Cs. (5), Koscsó Á. (-), Ponyi Z. (-). Edző: Szakál György. SBS Eger Eszterházy SZSE: KŐRIZS – Lezák (2), Pánczél (1), Kiss G. (-), Kocsis Cs. (1), Pálos (2), SZABÓ P. (11). Csere: Repóth (k), Padla (2), Szabó T. (2), Nyeste B. (-), Zalai (-), Menyhárt (-). Edző: Csík János.

Nyilatkozatok:

Szakál György:Mérhetetlenül csalódott vagyok, mert ezt a rangadót meg kellett volna nyernünk. Nem érdemeltünk vereséget, nagyszerűen küzdött a csapat. A kihagyott négy büntető és az elhibázott ziccerek azonban egy ilyen hőfokú mérkőzésbe nem férnek bele.

Csík János:A hajrában koncentráltabban kézilabdáztunk, ennek köszönhetjük a győzelmet. A hazaiak nagyon megnehezítették a dolgunkat, remélem több rivális fog itt pontokat hagyni.

Szöveg és fotók: Marosréti Ervin

Videó: Ózdi KC youtube csatornája

Minden vélemény számít!