Asszisztáltunk a csarnokavatóhoz – fotógalériával

Súlyos vereséget szenvedett az Ózdi KC együttese az új bajnokság első idegenbeli mérkőzésén. A keleti csoport egyik legerősebb együttesének otthonában a piros-kékek csupán az első negyed órában voltak partnerei a Balmazújvárosnak, ezután a hazaiak fokozatosan elléptek, és simán győztek a mieink ellen.

balmaz_ozdikc07

A hajdúságiak védekezésére nem találta az ellenszert az Ózdi KC

Lázár Soma szélső befutása után az Ózdi KC szerezte meg az első gólt az újonnan átadott balmazújvárosi sportcsarnokban. Szakál György együttese azonban csak ekkor, és 2-3-nál állt jobban a vendéglátóknál, ezután a házigazdák fokozatosan átvették a játék irányítását. A hajdúságiak zavaró védekezésének nem sikerült az ellenszerét megtalálni, az ózdi átlövők így helyzetek nélkül, kikényszerített lövéseket engedtek Knezevics kapujára. A rutinos portásnak ezek egyáltalán nem okoztak gondok, a gyors indításokból pedig a Balmaz lépésről-lépésre növelni tudta az előnyét. 8-4-nél Szakál György még időkéréssel megpróbálta rendezni a sorokat, de a folytatásban sem javult a helyzet. Egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, az Ózdi KC csak árnyéka volt az egy héttel ezelőtti önmagának. A 16-8-as félidei eredmény már előre vetítette, hogy nehéz lesz elkerülni a nagy gólarányú vereséget, hacsak gyökeres változás nem történik a mérkőzés menetében.

bbblbbbr
balmaz_ozdikc23.jpg
balmaz_ozdikc24.jpg
balmaz_ozdikc25.jpg
balmaz_ozdikc26.jpg
balmaz_ozdikc01.jpg
balmaz_ozdikc02.jpg
balmaz_ozdikc03.jpg
balmaz_ozdikc04.jpg

Nem történt. Az új balmazújvárosi csarnok első tétmérkőzésén Füzesi Ferenc gárdája maximálisan szerette volna kiszolgálni a szépszámú közönséget. Ehhez pedig az Ózdi KC csak asszisztált, ezen a napon nem sikerült partiba kerülni az NB I-es terveket dédelget ellenféllel. Balmazújvárosi oldalról több átlagon felüli teljesítmény is volt, míg a mieinknél csupán Barta Dániel hozta azt, ami mindenkitől elvárható lett volna. Egyetlen pozitívumot azért meg lehet jegyezni: az Ózdi KC ötből öt hétméterest értékesített, ebben a mutatóban tehát sikerült előrelépni a szezonnyitóhoz képest. Ez viszont sovány vigasz volt, hiszen a csapat az NB I/B-s történetének egyik legnagyobb gólarányú vereségét szenvedte el. Ettől a Nyíregyháza ellen hazai pályán sokkal több kell.

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 2. forduló

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – Ózdi KC     37-22 (16-8)

Balmazújváros, 500 néző. V.: Száva F., Szegedi Zs.

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK: KNEZEVICS – Nagy N. (1), Balázs (1), Füleki (3), HAJDU T. (6), ISTVÁN P. (8), Temesvári (5). Csere: Oláh (k), Pajkó (k), Kovacech (5), Dioris (5), Heiczinger (3), Minegász (-). Edző: Füzesi Ferenc. Ózdi KC: Losonczi – Kovács P. (2), Panyi L. (-), BARTA D. (7), Papp G. (2), Nyikes Cs. (1), Lázár S. (1). Csere: Tóth K. (k), György G. (k), Kocsis Cs. (5), Harkó K. (-), Koscsó (2), Scitovszky T. (-), Kocsis R. (1), Ponyi Z. (1), Bárdos P. (-). Edző: Szakál György.

Füzesi Ferenc:Látványos és közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk a csarnokavatón. Az elejét ugyan egy kicsit túlizgultuk, de aztán sikerült az ellenfél fölé kerekedni. Nagyon hosszú a bajnokság, de két győzelemmel, jól vettük a rajtot.

Szakál György:Szinte értékelhetetlen átlövő játékunk volt ezen a napon. Az elmúlt heti fegyelmezett védekezést sem sikerült megismételni, ezért sajnos súlyos vereséget szenvedtünk. A történtekből tanulni kell, és a Nyíregyháza ellen, hazai pályán ki kell javítani ezt a kisiklást.

Szöveg és fotók: Marosréti Ervin

Minden vélemény számít!