A hatodik forduló után is maradt a 6 pont a tabellán az ÓFC-nek

Háromgólos vereséget szenvedett az Arany Fácán megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában az Ózdi FC. Tokár Béla együttesét az Encs gárdája győzte le a Városi Stadionban. A fekete-fehérek közül a kapus, Szőke Andrej nyújtotta a legjobb teljesítményt, és ez sok mindent elárul a mutatott játékról.

Nem sikerült a pontszerzés a hatodik fordulóban sem

Nem sikerült a pontszerzés a hatodik fordulóban sem

A gyenge idegenbeli teljesítményüket a hazai pályán elért győzelmekkel hozták egyensúlyba az elmúlt hetekben az ózdi labdarúgók. Ami azonban a Karcsa és a Bőcs ellen elég volt, az az Encs ellen már kevésnek bizonyult a Városi Stadionban. A vendégek az első percektől nagyobb fordulatszámon játszottak, bár első igazán nagy helyzetüket csupán a 15. percben tudták kialakítani. Az ÓFC a játékrész felénél jutott el először Braun Zsolt kapujáig. Ekkor Füleki Csaba emelte át a labdát a kapus feje fölött, ám a visszafutó védőknek köszönhetően a játékszer nem jutott túl a gólvonalon. A találkozó első gólja a 41. percben, egy ártalmatlannak tűnő szituáció után született meg. Timkó Attila hibája után Galyas János volt eredményes. A második játékrészben leginkább a mezőnyjáték dominált. A 3 pont sorsa a 76. percben dőlt el végleg. Betik feleslegesen szabálytalankodott a hazai 16-os előterében, a szabadrúgást pedig Gregó Imre nagy erővel lőtte az ózdi kapuba. A végeredményt egy újabb védelmi megingást kihasználva Halder Péter állította be.

Nem volt ez olyan egyszerű, mint ahogy az eredmény mutatja. Az első játékrész végén egy szerencsés góllal jutottunk csak előnyhöz, és a fordulás után is nagyon kellett küzdenünk az újabb találatokért. Örülök a három pontnak, mert úgy gondolom nem sok csapat fog innen győztesen távozni az ősszel – mondta Kőrösi Pál az Encs VSC edzője.

Az ÓFC enerváltan, igazi helyzet kialakítása nélkül futballozott szombat délután. A támadók mellett a középpályások is ötlettelenek voltak, a hátvédsor tagjai pedig felesleges szabálytalanságokkal segítették a vendégeket. Dicséretet csupán a kapus, Szőke Andrej érdemel, aki az első és a második félidőben is több nagy bravúrt mutatott be.

Tokár Béla az Ózdi FC edzője így kommentálta az eseményeket: – Az első nagy hibánk döntően befolyásolta a mérkőzést. A második félidőben fölénk kerekedett ellenfelünk, és fölényük sajnos gólokban is megmutatkozott.

Az ÓFC a következő fordulóban annak a SzikszóTomorLaknak az otthonában vendégszerepel, amely szombaton 2-2-es döntetlent ért el a listavezető Tállya otthonában. A hazai szurkolók legközelebb október 5-én buzdíthatják Török Richárdékat, mikor is a bajnoki dobogóért harcban álló Sajóbábony együttese látogat majd el a Városi Stadionba.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!