Elfogyott az Ózdi KC lendülete a mérkőzés végére – fotógalériával

Bár a szünetben még két góllal vezetett az Ózdi KC a Törökszentmiklós ellen, a vendégek a fordulás után egyértelműen átvették az irányítást. A volt válogatott Bendó Csabát is a soraiban tudó ellenfél fokozatosan lépett el, és végül hat góllal győzött Ózdon. A piros-kékeknél a második harminc percben erősen visszaesett a támadójáték, így pedig a csoport egyik legerősebb csapatával szemben nem volt esély a pontszerzésre.

ozdikc_tszmtkl02

A szünetre két gólos hazai vezetéssel vonultak le a csapatok

Nagy rohanással indult a találkozó, amiből a vendégek jöttek ki jobban, hiszen alig öt perc leforgása alatt 6-2-es előnyt szerzetek. Az Ózdi KC-nak ezután  sikerült javítani a támadás befejezéseken, Papp, Koscsó és Kocsis Csaba is eredményes volt, de ezekben a percekben még a Törökszentmiklós irányította a játékot. 5-9-ről kellett visszakapaszkodni, amit zsinórban lőtt négy góllal teljesített is a csapat. A mérkőzés ezen szakaszában védekezésben kiváló periódust produkáltak a piros-kékek, a kapuban pedig a csereként beállt Losonczi remekelt. Heteseket fogott, ziccereket védett, ami komoly tartást adott a mezőnyjátékosoknak is. A 18. percben Lázár Soma hetesével már az Ózdi KC-nál volt az előny, amit a szünetig nem is adott ki a kezéből Szakál György együttese. A kétgólos fór azonban cseppet sem volt megnyugtató, gyanítható volt, hogy a folytatásban a Törökszentmiklós mindent el fog követni a fordítás érdekében.

bbblbbbr
ozdikc_tszmtkl18.jpg
ozdikc_tszmtkl19.jpg
ozdikc_tszmtkl20.jpg
ozdikc_tszmtkl21.jpg
ozdikc_tszmtkl01.jpg
ozdikc_tszmtkl02.jpg
ozdikc_tszmtkl03.jpg
ozdikc_tszmtkl04.jpg

Ráadásul a mieink pokolian rosszul kezdték a meccs második felét. Csakúgy, mint Gödöllőn, most is három gólt szerzett az ellenfél, mire Lázár Soma újabb büntetőből betalált a Törökszentmiklós kapujába. A gyors fordítást követően a vendégek végig kézben tudták tartani az irányítást. A korábbi 170-szeres válogatott Bendó Csaba jól mozgatta a vendégeket, Takács és Boda pedig a kapu előtt tarthatatlannak bizonyult. Egyre inkább elléptek a vendégek, mert ráadásul támadásban teljesen elbizonytalanították az ózdi játékosokat. Még kettős emberelőnyben sem sikerült gólt szerezni, az utolsó tíz percben már érezhető volt, hogy ekkora hátrányból nem sikerül visszajönni. Ráadásul a hajrában több elkapkodott, buta megoldást választottak a srácok, amit az ellenfél büntetett, így végül hatgólos különbség alakult ki a két együttes között. A gólkülönbség talán egy kicsit túlzott, de a látottak alapján a vendégek rászolgáltak a győzelemre.

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 5. forduló

Ózdi KC – CLAAS-Törökszentmiklósi KE 24-30 (16-14)

Ózd, 400 néző. V.: Buza, Pinizsi.

Ózdi KC: Tóth K. – Kovács P. (1), Harkó K. (1), Kocsis Cs. (2), Nyikes Cs. (3), Scitovszky T. (-), Barta D. (3). Csere: LOSONCZI (k), György (k), Papp G. (2), Panyi L. (-), Koscsó Á. (1), LÁZÁR S. (9), Ponyi Z. (2), Kocsis R. (-). Edző: Szakál György.CLAAS-Törökszentmiklósi KE: Mészáros P. – BODA (8), Horváth Sz. (2), Nagy T. (3), Szöllősi B. (-), TAKÁCS P. (12), László I. (1). Csere: Erdélyi (k), Köteles (k), Losoncz (1), Bendó (2), Gál D. (1), Csató (-). Edző: Kis Gergely.

Szakál György: – A második félidő elején bealudtunk, és jelentősen visszaesett a támadójátékunk. Ezt a rendkívül szervezett és jó képességű ellenfél kihasználta, és megérdemelten győzött. Sajnos a mérkőzést hárman is sérülten játszották végig, egy kicsit az utolsó tíz percre ezért el is fogytunk.

Kis Gergely: – Jól kezdtünk, majd magunkra engedtük a hazaiakat, a második játékrészben viszont egyértelműen uraltuk a meccset. Nagyon örülök ennek a két pontnak, mert Ózdon nem sokan fognak nyerni ebben a bajnokságban. 

Szöveg és fotó: Marosréti Ervin

Minden vélemény számít!