Téves ítélet miatt szenvedett vereséget az Ózdi FC a tabella vezetőjétől

Egy téves játékvezetői ítélet után szerzett szerencsés góllal győzte le a listavezető Tállya az Ózdi FC együttesét a megyei labdarúgó bajnokság 12. fordulójában. A fekete-fehérek az első játékrészben többnyire a védekezésre koncentráltak, a második félidőben azonban már támadásban is egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a bajnokesélyes csapatnak.

news/1718_0_300.jpg

Majdnem sikerült legyőzni a tabella első helyezettjét

A Tállya elleni bajnoki találkozón Erdős József védte az Ózdi FC kapuját. Erre 1998. június 7-én, a Vásárosnamény elleni NBIII-as mérkőzésen volt legutóbb példa a Városi Stadionban. A rutinos hálóőr az első játékrész elején több fontos védést is bemutatott, a 29. percben viszont már ő sem tudta megmenteni csapatát a bekapott góltól. Egy védelmi hibát kihasználva Molnár Zsolt juttatta előnyhöz a listavezetőt. Az igazán látványos támadásokat a második félidőre tartogatták a csapatok. Az ÓFC egy szöglet után Csák Károly fejesgóljával egyenlíteni tudott, majd mindkét kapu előterében akadtak kisebb-nagyobb helyzetek. A 62. percben Nagy Ferenc a mérkőzés eredményét befolyásoló hibát követett el akkor, amikor szabálytalannak minősítette Ruszó Dániel labdaszerzését. A tévesen megítélt vendégszabadrúgás után Szárnya Zsolt talált be Erdős hálójába. Az utolsó 20 percben az ÓFC többször is egyenlíthetett volna, ám előbb Ficzere Marcell közeli fejesét védte nagy bravúrral a vendégek kapusa, Ruszó Dániel pedig a kapufán találta telibe, így a találkozó 2-1-es Tállya győzelemmel ért véget.

Ha az első félidőben jobban használjuk ki gólszerzési helyzeteinket, akkor könnyebben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Ez nem sikerült, így ez elég nyögve nyelős találkozó lett. Az ózdi csapat nagyon jól küzdött a második félidőben, helyzeteik is voltak és ekkor a szerencsére is szükségünk volt, hogy megszerezzük a 3 pontot – mondta Pachinger János a Tállya KSE játékos-edzője.

Az ÓFC játékosai közül senki nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, harcossága miatt Csák, Betik és Fodor Alex játéka dicsérhető, az ellenfél szakvezetője pedig Bihari, Paranai és Szárnya hozzáállásával volt leginkább elégedett.

Sajnos az első félidőt átaludtuk, ennek ittuk meg a levét. A második játékrészben játszottunk úgy, ahogy az egész mérkőzés folyamán kellett volna. Ekkor már számtalan helyzetet tudtunk kidolgozni a Tállya kapuja előtt és egyenrangú ellenfele tudtunk lenni a listavezetőnek – értékelt Tokár Béla az Ózdi FC edzője.

Vereségével az Ózdi FC ismét a kieső zónába csúszott vissza. Az ősz hátralévő mérkőzésein azonban lesz lehetőség az előrébb lépéshez, hisz az elkövetkezendő hetekben az alsóházban található csapatokkal mérkőznek majd a mieink. A következő fordulóban Mádra utazik Tokár Béla együttese, a Városi Stadionban november 23-án buzdíthatják legközelebb a szurkolók a csapatot.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button