Tovább tart az Ózdi KC sikerszériája – Ózdi KC – Pick Szeged tartalék 23-21 – képekkel

Zsinórban ötödik mérkőzésén maradt veretlen az Ózdi KC együttese az NB I/B-s bajnokság őszi felében. Szakál György gárdája a keleti csoport 10. fordulójában, a Pick Szeged II-t győzte le. A Putnokon megrendezett összecsapáson a fiatal szegediek komoly küzdelemre késztették a mieinket, de végül alkalmi otthonában is győztek a piros-kékek.

Egy percre sem adta át az irányítást az Ózdi KC

Egy percre sem adta át az irányítást az Ózdi KC

Méghozzá végig vezetve sikerült ismét kettővel megtoldani az eddigi bajnoki pontok számát. A szegedieknél az első csapat EHF Kupa szereplése miatt némelyest más összetételben érkeztek a találkozóra. Ennek ellenére a súly és a magasságfölény a fiatal vendégeknél volt, akik 5-5-ig tartották a lépést az Ózdi KC-val. A meccs első szakasza Nyikes Csabáról szólt, aki az első percekben nagyon fontos gólokkal indította meg a többieket. A stabil védekezést Kocsis Csaba szervezte meg, a kapuban pedig Tóth Koppány jelentett biztos pontot. Nyugodt játszadozásra azonban nem lehetett számítani, hiszen a szegediek Fekete Bálint vezetésével ott loholtak a mieink nyakán. Hol egy, hol két gól volt a különbség, de 11-10-nél ismét közel kerültek az alföldiek. Megint gondot okozott a hétméteresek értékesítése, Nyikes és Barta is elhibázott egyet-egyet az első harminc percben. Ettől függetlenül így is három találattal többet jegyzett az Ózdi KC, mint az ellenfele, mert az első félidő végén Nyikes és Kocsis Róbert is rendkívül fontos pillanatokban talált be.

A csapatot Putnokra is szép számmal elkísérő publikum remek folytatást láthatott a szünet után. A magabiztos vezetés alapja a jó védekezés és a pazar kapusteljesítmény volt. A kispick negyed óra alatt csak ötször tudott túljárni Tóth Koppány eszén, eközben pedig az Ózdi KC valamivel jobban sáfárkodott a lehetőségeivel. Kocsis Róbert ugyan hetesből hasba lőtte a kapust, de fontos szituációkban jó megoldásokat választott, és a csereként beállt Koscsó Ádám is beköszönt. 19-14-nél és 20-15-nél egy kicsit nyugodtabb mederben folyt az összecsapás, de a végén a szegediek megpróbáltak visszajönni a meccsbe. A piros-kékek ekkor már taktikusan játszottak az idővel is, de néhány pontatlanul befejezett ziccer és kapufán csattanó labda után szűkült a két csapat közti különbség.

Barta Dánielék legközelebb a kiesés ellen küzdő Balassagyarmat ellen lépnek pályára

Barta Dánielék legközelebb a kiesés ellen küzdő Balassagyarmat ellen lépnek pályára

Ráadásul a végén a két játékvezető alaposan megszórta kétperces büntetésekkel a mieinket, ami szintén segített a vendégeknek, hogy közelebb zárkózzanak. Utolérni azonban már nem tudták az Ózdi KC-t, így Szakál György együttese zsinórban az ötödik találkozóján maradt veretlen. A csapat Putnokon is otthon érezhette magát, remek hangulatú találkozón sikerült 13-ra növelni az eddig begyűjtött pontok számát.

Fotógaléria:

bbblbbbr
ozdikc_pick2_25.jpg
ozdikc_pick2_26.jpg
ozdikc_pick2_27.jpg
ozdikc_pick2_28.jpg
ozdikc_pick23.jpg
ozdikc_pick2_01.jpg
ozdikc_pick2_02.jpg
ozdikc_pick2_03.jpg

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 10. forduló

Ózdi KC – Pick Szeged II   23-21 (14-11)

Putnok, 300 néző. V.: Alapi A., Kovács T.

Ózdi KC: TÓTH K. – KOCSIS R. (5), PANYI L. (3), Barta D. (2), Papp (-), NYIKES (8), Scitovszky T. (-). Csere: György (k), Losonczi (k), KOCSIS CS. (2), Ponyi Z. (2), Harkó K. (-), Koscsó Á. (1). Edző: Szakál György. Pick Szeged II: Tóth M. – Kardos Á. (2), FEKETE B. (5),   Hegedűs M. (5), Magyar D. (-), Velky P. (-). Molnár B. (-). Csere: Viktor F. (k), Szabó B. (-), Stojanov (5), Patyi (1), Kun (-), Urbán (1), Árpási P. (2). Edző: Velky Mihály.

Szakál György: – Mindenki motiváltan és jól állt hozzá ehhez a mérkőzéshez. Valamennyi játékosunk kivette a részét a sikerből, nagyon értékes két pontot szereztünk. Ezen az estén szerencsére mindig volt valaki, aki továbblendítette a csapat szekerét.

Velky Mihály: – Harcos, jó mérkőzés volt, sok tanúsággal. Sokat hibáztunk ahhoz, hogy idegenben tudjunk nyerni. Egy nagyon jó csapattal játszottunk, akik maximálisan kihasználták a hibáinkat. Két meghatározó emberünk nem volt itt, ők nagyon hiányoztak.

Marosréti Ervin