Győzelemmel zárta az őszt az Ózdi FC

Jó szájízzel – de őszi teljesítményük után korántsem elégedetten – vonulhatnak el téli pihenőjükre az Ózdi FC felnőtt csapatának játékosai. Tokár Béla tanítványai a szezonzárón 3-1 arányban győzték le hazai pályán a Miskolci Vasutas együttesét. Az ideges hangulatú találkozón a mieink több helyzetet alakítottak ki, és két szép valamint egy okos góllal megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Az alsóházi rangadón ismerkedés helyett azonnal egymásnak estek a csapatok. Ennek eredményeként 10 perc alatt két gólt is láthattak a Városi Stadionba kilátogató szurkolók. Az ötödik perc végén egy labdaszerzést követően Füleki ugratta ki Oltyánt, aki igazítás nélkül lőtte a labdát a kapu bal sarkába.

Füleki Csaba jól ugratta ki Oltyánt, aki így megszerezte a vezető találatot

Füleki Csaba jól ugratta ki Oltyánt, aki így megszerezte a vezető találatot

1-0. A vendégek nem estek pánikba a bekapott góltól és egy szabadrúgás utáni védelmi hibát kihasználva Lázár révén egyenlítettek. 1-1. A félidő közepén egy újabb FülekiOltyán összjáték hozta meg a második ózdi gólt. Amíg a vendégek egy szabadrúgás miatt reklamáltak a játékvezetőnél, addig a mieink gyorsan elvégezték a pontrúgást, amit ezúttal a csapatkapitány váltott gólra. A második játékrészben többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, kevés igazán nagy helyzettel a kapuk előtt. A három pont sorsa a 78. percben dőlt el végleg, amikor egy egyéni akciót követően 17 méterről látványos emeléssel vette be Román Dávid hálóját. A hajrában több gól már nem esett, így a fekete-fehérek jó szájízzel vonulhatnak el téli pihenőjükre.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz ez ma, hisz mind a két csapatnak égető szüksége van a pontokra. Tisztában voltunk azzal, hogy ezen a mérkőzésen a hazaiak mindent megtesznek majd azért, hogy győztesen hagyják el a pályát, és ezért mindent meg is tettek. Mi mentálisan nem voltunk topon, gyengén játszottunk, teljesen megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. – mondta Jóner Gábor, a MVSC játékos-edzője.

Az ÓFC játékosai közül többen is jó teljesítményt nyújtottak a szezonzárón. Erdős jól irányította a Ficzere Marcellt (eltiltása miatt) nélkülözni kénytelen védelmet, a középpályán megvívott párharcok többségét a mieink nyerték, a támadók pedig amellett, hogy jól tartották meg a labdát, ezúttal eredményesen is futballoztak.

A csapatnak sikerült a múlt heti kínos fiaskó után talpra állni. Ma játékban is azt nyújtottuk, amit egész szezon során kellett volna mutatnunk. Ma minden összejött és ha még jobban összpontosítunk, akkor további gólokat is rúghattunk volna. – nyilatkozott Tokár Béla, az Ózdi FC edzője.

Győzelme ellenére az Ózdi FC a kieső helyen (14. hely) várja a bajnokság tavaszi folytatását. A mezőny erejét azonban jól mutatja, hogy a 15. és 16. helyen két olyan együttes van, akik 3-1 illetve 4-0 arányban győzték le a mieinket. A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2014 márciusában folytatódik.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu 

Share Button