Bravúros győzelmet arattak az Ózdi Tűzcsibék

Fantasztikus bravúrral zárták le az évet az ózdi Tűzcsibék. Az U11-es leány kosárlabda csapat két olyan együttest is legyőzött 2013 utolsó megmérettetésén, akiket eddig még megszorongatniuk sem mindig sikerült. A két győzelem azt eredményezi, hogy jövőre már egy magasabb szinten bizonyíthat az ózdi hölgykoszorú.

A szezonzáró tornán a Szikszó együttese volt az ózdi lányok első ellenfele. A két csapat az ősz folyamán már többször összemérte erejét, az örökmérleg eddig a vendégeknek mutatott kedvezőbb képet. A hazai pályán megrendezett évzárón azonban borult a papírforma. A Tűzcsibék az első percektől nagy lelkesedéssel kosárlabdáztak, és valamennyi negyedben jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. Az ózdi lányok hétről hétre fejlődtek az ősz során, az évzárón mutatott játékukról az ellenfél szakvezetője is elismerően mutatkozott a találkozó után.

news/1860_0_300.jpg

A most elért sikereknek köszönhetően egy szinttel feljebb folytatja menetelését a csapat

A másik ágon a Cigánd és a Sárospatak mérkőzött meg egymással. Ezt az összecsapást a Sárospatak nyerte meg, így ők lettek a mieink ellenfelei a döntőben. Száva Csaba tanítványai a nap második mérkőzésén is eredményesen kosárlabdáztak, így a szezon során először tudtak megnyerni egy tornát. A rendkívüli teljesítménytől a szigorú szakvezető is elérzékenyült.

Az Ózdi Tűzcsibék számára egy rövid téli pihenő következik, majd 2014 januárjában már egy nehezebb feladat vár a lányokra. A most elért sikernek köszönhetően ugyanis egy szinttel feljebb lépett a csapat, így a tavasszal már erősebb, a sportággal régebb óta foglalkozó ellenfelek várnak majd rájuk a palánkok alatt.

Munkácsi Norbert
www.ozd.hu

Share Button