Hazai rendezésű “Csoki Kupán” szerepeltek utánpótlás súlyemelőink

Háziversennyel zárták le a 2013-as esztendőt az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club versenyzői. A „Csoki Kupa” névre keresztelt viadalon 13 utánpótlás korú súlyemelő mérettette meg magát, az eredményhirdetéskor valamennyien aranyérmet, oklevelet és egy tábla csokoládét kaptak teljesítményükért. A klub két felnőtt kiválósága, Nagy Nikoletta és Szepessy László, a szakosztályvezető Fodor Emesével kiegészülve, versenybíróként működött közre a versenyen.

Az év vége már „holtszezonnak” számít az utánpótlás korú súlyemelők számára. A gyerekek viszont azt szeretik, ha folyamatosan versenyezni tudnak. Ezzel az igényükkel az ózdi klub vezetői is tisztában vannak, így szezonzárásként egy kisebb házibajnokságot szerveztek számukra. Fekete József azonban egy felmérő edzésként tekintett a Csoki Kupára, hisz a fiataloknak februárban már minősítő versenyen kell bizonyítaniuk tudásukat.

bbblbbbr

Fekete József Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzőjének véleménye: „Elégedett vagyok a gyerekek mai teljesítményével. A tizenhárom induló mindegyike három szakítást és három lökést hajtott végre, a bemutatott gyakorlatok közül pedig csupán kettő volt sikertelen. A gárdából három fő már serdülő korcsoportba lép át jövőre, bízom benne, hogy ők már a tavaszi diákolimpiai országos döntőben is jól fognak szerepelni.”

Az eredményhirdetéskor a Csoki Kupa valamennyi résztvevője győztesnek lett kihirdetve, érmet, oklevelet és csokoládét kapva jutalmul. Serleget a Sinclair-pontszámítás alapján az élen végző legjobb három súlyemelő kapott. Az abszolút értékelést végül Fekete Dominik nyerte meg, megelőzve Terebesi Adriánt és Tardi Donátot.

Fekete Dominik Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője szerint: „Elégedett vagyok az eredményemmel, mert új egyéni csúcsot értem el ma. Nem nagyon számítottam az abszolút első helyre, de nagyon örülök neki. Meghozta gyümölcsét a sok edzés.”

Fekete József meglátása szerint a klub ifjú versenyzői egytől egyig nagyon jó izomzatúak és alkatúak, szorgalmas edzésmunkával sok szép dicsőséget szerezhetnek a jövőben az ózdi súlyemelő sportnak.

Munkácsi Norbert
www.ozd.hu

Share Button