Küzdősport Gála a Városi Sportcsarnokban – képekkel

Valamennyi ózdi harcos győztesen hagyta el a ringet a Városi Sportcsarnokban megrendezett Küzdősport Gálán. Berki Renátó és Szolomájer László pontozással múlta felül ellenfelét, Burom Péter és Besztercei Rajmund K.O. győzelmet aratott riválisa felett. A látványos rendezvényen összesen 11 mérkőzést láthattak az érdeklődők.

A telt házas gálán két 8 éves harcos, a debreceni Lakatos Attila és a miskolci Kiss Renátó lépett először a kötelek közé. A nap első ózdi résztvevőit a 3×2 percig tartó bemutató jellegű thai-boksz mérkőzését követően buzdíthatták az érdeklődők. Tóth Zoltán Kovács Ariel ellen, Gulyás Milán Lázár József ellen vívott két menetes K1 mérkőzést, szintén bemutató jelleggel. A felnőtt ózdi harcosok közül Burom Péter az érmihályfalvai (Románia) Aladin Hero Team versenyzőjével, a 76 kilogrammos Gulácsi Norberttel nézett farkasszemet. A küzdelem a második menet elején egy térd K.O.-val dőlt el Soós Lajos tanítványa javára.

bbblbbbr

Fotók: Kajdi Szabolcs

Burom Péter harcos, Pit-Bull Team Ózd harcosa értékelése: „Próbáltam végig kontroll alatt tartani a meccset. Volt egy időszak, amikor kicsit elvitt a hév, de úgy érzem a második menetre beérett a sok éves munkám gyümölcse.”

Berki Renátó egy nála 10 évvel idősebb és három kilogrammal nehezebb romániai harcossal meccselt. A Pit-Bull Team versenyzője az első menetben egy jobbegyenesnek köszönhetően padlóra került, a folytatásban azonban egyértelműen ellenfele fölé nőtt és végül pontozásos győzelemmel zárta az estét.

Berki Renátó Pit-Bull Team Ózd harcosa szerint: „Sokat készültünk erre a mérkőzésre, bár az ellenfelem személye az utolsó pillanatban megváltozott és egy nagyon kemény román fiúval kellett mérkőznöm. Lelkileg is nagyon erősnek kellett lennem és úgy érzem, ezt sikerült is megvalósítanom.”

Az egyetlen MMA harcmodorban rendezett mérkőzést Besztercei Rajmund és Stefkó Ernő vívta. A soroksári versenyző és edzője a mérlegelést követően úgy tűnt eláll a mérkőzéstől, mert nem szerették volna, ha a könyök használatát engedélyezi a bíró. Hosszas megbeszélést követően mégis szorítóba léptek a felek. A találkozó mintegy 2 percig tartott, amikor is a Besztercei Kempo versenyzője egy lábfeszítéses K.O.-val diadalmaskodott.

Besztercei Rajmund véleménye: „Nagyon felkészült és profi ellenfelem volt. Három éven keresztül Olaszországban profiskodott, most tért haza Magyarországra. Nagyon sokat készültem erre a meccsre és igazság szerint, teljesen biztos is voltam a győzelmemben.”

A nap főmérkőzését az ózdi Szolomájer László és a miskolci Antal István vívta, K1 harcmodorban. Az összecsapás első menetében még a Kunkli Team versenyzője volt az aktívabb, a hátralévő 12 percben azonban „Lacika” irányított, és végül megosztott pontozással meg is nyerte a küzdelmet.

Szolomájer László harcos, Pit-Bull Team Ózd szerint: „Kunkli Tivadar egy legenda az egész világon, Antal István pedig az Ő első számú versenyzője, akit szintén ismernek szinte minden országban. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy vele küzdhettem meg ezen az estén. Nagyon kemény meccs volt, úgy érzem magam, mint akin átment egy tank.”

Az este további mérkőzésein Berényi Roland (Taskó Fighting Racing Team), Kunkli Gaszton (Kunkli Team), Szőlősi László (Kunkli Team) zárt győztesen egy mérkőzést. A Küzdősport Gáláról bővebb összefoglalót az Ózdi Városi Televízió 2014. január 1-jén jelentkező Aréna c. sportmagazinjában láthatnak az érdeklődők.

Munkácsi Norbert
www.ozd.hu

Share Button