Száz óvodás részvételével vette kezdetét az idei Bozsik-program

Öt helyi óvoda, nyolc csoportja vett részt az intézményi Bozsik-program idei nyitó rendezvényén. A Városi Sportcsarnokban megrendezett, az egész délelőttöt felölelő sporteseményen a gyerekek játékos sportvetélkedő formájában hajtottak végre a labdarúgáshoz kapcsolódó feladatokat. Az eredményhirdetéskor mindenkit győztesnek hirdettek ki a szervezők.

Nagy kedvel és lelkesedéssel vették az akadályokat az óvodások

Nagy kedvel és lelkesedéssel vették az akadályokat az óvodások

Mintegy 100 óvodás gyermek szaladgált jókedvűen a szervezők által kiépített akadálypályán a Brassói úti sportlétesítmény küzdőterén. Egy országos programnak köszönhetően az intézmények egy nevelési év alatt négy Grassroots fesztiválon vehetnek részt, ahol a fiúk és lányok közös csapatot alkotva hajthatják végre az ügyességi gyakorlatokat.

Az óvodások versengésének immár több éves hagyománya van városunkban. Ahogy az MLSZ helyi körzetvezetője fogalmazott: a helyi kezdeményezés túlmutat a Magyar Labdarúgó Szövetség elvárásain és egy általános ügyességet próbál meg fejleszteni a gyerekeknél.

vanczak a bozsik p.

Vanczák Attila az Ózdi Sportszervező Iroda vezetője és a Magyar Labdarúgó Szövetség körzetvezetője koordinálja az eseményeket

„A cél az, hogy ne csak foci, ne csak maga a játék legyen a középpontban, de a különböző ügyességi feladatok során mindenki labdához tudjon érni, és mindenkinek sikerélménye legyen a nap folyamán, hisz így az iskolai évek alatt is nagyobb kedvvel lesz majd a mozgás iránt” – mondta Vanczák Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség körzetvezetője.

A játékos vetélkedő lebonyolításában a sportszervező iroda munkatársai mellett id. Albert Csaba, az Ózdi Football Club elnökségi tagja is részt vett. A legnépesebb csapattal a Tétény Vezér Úti Óvoda érkezett a programra. A sajóvárkonyi intézmény idén már nem kettő, hanem három csoportot nevezett be a sporteseményre.

„Nekünk nagyon jó udvarunk van és mióta bekapcsolódtunk a Bozsik-programba, rengeteg időt töltünk a szabadban. A focit, ahogy mi tudjuk óvónők tudjuk, gyakoroltatjuk a gyerekekkel. Szerencsére nagy a mozgásigényük, minden gyerek szalad, fut, így kora tavasztól késő őszig mi állandóan kint vagyunk, focizunk, ugrálunk, futunk” – nyilatkozott Török Zoltánné, a Tétény Vezér Úti Óvoda óvónője.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a kezdeményezéshez minél több intézmény minél több csoporttal csatlakozzon a jövőben. Az óvodai Bozsik-program idei második rendezvényét szabadtéren tartják majd meg.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button