A szezon első győzelme – kosárlabda

Megszerezte szezonbeli első győzelmét az ÓVSE kosárlabda csapata. Szilágyi László és Száva Csaba együttese a Mezőcsát elleni hazai találkozón tudta begyűjteni mindkét bajnoki pontot. A siker kulcsa a vendégek harmadik negyedbeli gyenge teljesítménye volt.

news/1126_0_300.jpg

Az eredeti időponthoz képest 20 perces csúszással kezdődött el a találkozó, mert a vendégek késve érkeztek meg a SZIKSZI tornatermébe. Az első két negyed annak ellenére is kiegyenlített játékot hozott, hogy a mezőcsátiak öt fővel, csere nélkül játszották végig a találkozót. A hosszú útból és az ÓVSE által diktált nagy iramból adódó fáradtság a harmadik 10 perc során ütött vissza a fehér mezesek játékán. Ezt a játékrészt 15 ponttal nyerték meg a mieink, és a záró felvonásban csak meg kellett tartani ezt az előnyt. Ez sikerült is Kasza Gergőéknek, így az ózdi kosárlabdázók szezonbeli első győzelmüknek örülhettek a mérkőzés végén.

– Megéreztük két ponterős játékosunk hiányát. Ennek ellenére nem szomorkodunk, játszottunk egy jót a szimpatikus ózdi csapat ellen – vélekedett Szopkó Balázs, a Mezőcsát DSE átékos-edzője.

Az ÓVSE játékosaiból négyen tudtak 10 pont fölé kerülni a találkozón, de a csereként pályára lépő kosárlabdázók is hozzá tudtak tenni a játékhoz. A szakvezetés azonban csupán a győzelem tényének tudott örülni a találkozó végén, mondván: a játék ezúttal is hagyott kívánni valót maga után.

– Talán a minden áron győzni akarás eredményezte, de a játékosok és mi vezetők sem vitatkoztunk még egymással annyit mérkőzés közben, mint ma – mondta az ÓVSE szakosztályvezetője, Szilágyi László. – A lényeg azonban, hogy begyűjtöttük első bajnoki pontjainkat, ami nagyobb önbizalmat kölcsönözhet számunkra a rájátszás összecsapásaira.

Az már korábban eldőlt, hogy az ÓVSE az alsóházban szerepel majd a bajnokság második felében, és ózdi vereségével nagy valószínűség szerint a Mezőcsát is ide kerül, így a két csapat hamarosan újból összemérheti tudását.

Megyei I. osztályú bajnokság
ÓVSE – Mezőcsát DSE 70 – 56 (16-13, 16-14, 21-6, 17-23)

ÓVSE: Piskóti R. (11), Száva Cs., Kasza G. (15), Lőrincz G. (14), Horváth Sz. (18). Csere: Ari S., Bíró Á. (6), Cseppentő G. (3), Sass T., Együd B. (3)
Mezőcsát: Kormos I. (14), Siska G. (10), Lőrinc M. (10), Szopkó B. (15), Fejes T. (7)

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!