Győzelem az Etalon – Adács ellen – női kézilabda

Papírformának megfelelő győzelmet aratott az Etalon-Adács ellen az ÓVSE női kézilabda csapata. Ivády Csaba tanítványai már az első harminc perc végére eldöntötték a mérkőzést, így a második játékrészben az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok is pályára léphettek.

news/1125_0_300.jpg

Magabiztos győzelmet arattak az ÓVSE lányai

Szokatlan időben, szombat délben játszották le a rendkívüli hó helyzet miatt egy hete elmaradt találkozót. Az ÓVSE ősszel idegenben is győzni tudott, így hazai pályán is a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének. Ezt pedig hamar be is bizonyították Nagy-Mengyi Anették. Az ózdi lányok a 18. percben már 10 gólos előnyben voltak, ami a szünetre még tovább emelkedett (22-6). A biztos vezetés tudatában Ivády Csaba csapata álmosan kezdte el a második játékrészt és az ózdi lányok játéka meg sem közelítette az első 30 percben mutatottat. Ezt a félidőt végül döntetlenre hozták a vendégek, de ez csak arra volt jó, hogy húsz gólon belül tudjanak maradni. ÓVSE – Etalon Adács: 35 – 19.

– Az első félidőben mutatott gyenge játékunk meg is pecsételte sorsunkat – mondta Gedei Zoltán, az Etalon Adács edzője. – Két átlövőnket és egy szélsőnket voltunk kénytelenek nélkülözni a mai találkozón és az ő hiányukat nem bírta el a csapat.”

Az ÓVSE góljainak jelentős részét gyors indítások után szerezte, de Puskás Kitti, Tóth Ágnes és Jakab Zsófia látványos átlövésekből is eredményes tudott lenni. Ivády Csabának a két kapus teljesítményére sem lehetett panasza, Tóth Mónika az első, Gátsik Zsuzsanna a második félidőben mutatott be hatalmas bravúrokat.
– Nem először fordul elő velünk, hogy az első félidőben mutatott jó játékunk után a lányok azt hiszik, hogy a másodikat csak le kell játszaniuk. Ennek tudható be, hogy a szünet után nagyon kiengedtünk, de örülök neki, hogy magabiztos győzelmet arattunk – kommentálta a mérkőzést az ózdi edző, Ivády Csaba.

Az ÓVSE a következő két fordulóban idegenben vendégszerepel. Ivády Csaba együttese március 29-én Miskolcon, április 6-án Debrecenben játszik bajnoki mérkőzést. A Városi Sportcsarnokban április 13-án, a Derecske ellen buzdíthatják az ózdi lányokat a szurkolók.

NBII Észak-Keleti csoport, 15. forduló
ÓVSE – Etalon Adács 35 – 19 (22 – 6)

ÓVSE: TÓTH M. – Nagy-Mengyi A. (4), Puskár K. (4), Gyirászi F. (1), JAKAB ZS. (14), TÓTH Á. (9), Gyirászi I. (2). Csere: GÁTSIK ZS. (k), Keller Zs., Szurdoki K., Babik A., Selmeczi A. (1)
Adács: Balázs N. – Zelei F. (2), Kiss Zs. (4), Molnár J. (2), Gulyás F. (4), Tas N. (4), Nyolcasné (1). Csere: Gulyás K., Pernyész T. (2), Katona E., Nagy B., Germán J. (k)

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: ozd.hu

Minden vélemény számít!