Megkezdődött a Bozsik-program tavaszi szezonja

Hat csapat részvételével hétfőn délután megkezdődött a Bozsik-program tavaszi szezonja. A 7, 9 és 11 éves labdarúgók a Városi Stadionban, korosztályuknak megfelelő pályán játszották mérkőzéseiket. Zimmermann Tamás körzetvezető szerint az előttünk álló félév legfőbb feladata a futballozó gyerekek létszámának további duzzasztása kell, hogy legyen.

news/1167_0_300.jpg

Közel 150 gyerek rúgta a bőrt tegnap

A szezonnyitó tornán az Ózdi Football Club, az ÓVSE, a Hangony, a Mátéhegyi Ökopark, a Borsodnádasd és a Hódoscsépány színeit képviselve közel 150 fiatal rúgta a bőrt. A csapatok akárcsak ősszel, idén tavasszal is háromszor találkoznak majd a Bozsik-program keretében, majd az U11 és U12-es korosztályhoz tartozó körzeti tehetségek egy kazincbarcikai tornán léphetnek pályára.

– Amin szeretnénk változtatni illetve ami miatt a Borsod megyei Bozsik-program egy kis kritikát kapott az az volt, hogy a többi területhez képest itt egy kicsivel kevesebb klub kapcsolódott be a programba, ezen kell módosítani a jövőben. A mi körzetünk azonban hat csapattal üzemel, úgy vélem, ez maximálisan megfelel az elvárásoknak. De természetesen mi is megpróbáljuk növelni a létszámot, megkeressük az Ózd környéki falvakat és ott meggyőzni a futball szerető vezetőket, hogy vegyenek rész a tornákon csapataikkal. – mondta Zimmermann Tamás, körzetvezető.

Az első tavaszi Bozsikos torna az Ózdi Football Club szervezésében zajlott le. A klub utánpótlás csapatainak ez volt az első idei szabadtéri tornája, az elmúlt hónapokban teremben edződtek és játszották mérkőzéseiket a fiatalok.

Szinkron: – Ez a torna több, mint 30 ózdi gyermeket mozgat meg. Minden korosztályban két-két csapattal vagyunk nevezve. Ez azt jelenti, hogy az U7-es korosztálynál hat, az U9-es korosztálynál kilenc, az U11-es korosztálynál pedig 14 gyermeket érint a mai program. – nyilatkozott Halmai Csaba, az Ózdi FC edzője.
A térségünkben jelenleg hat csapatot érintő Bozsik-program április 29-én Borsodnádasdon folytatódik, majd május végén ismét a Városi Stadion ad otthont a mérkőzéseknek. Az eredmények tavasszal is másodlagosnak számítanak, a hangsúlyt ismét a sportág megkedveltetésére és a gyerekek folyamatos fejlődésére helyezték a szervezők.

Szöveg: Munkácsi Norber

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!