Hazai pályán az országos döntőért

Szombaton tehetséges utánpótlás kézilabdázókkal telik meg a Városi Sportcsarnok. Az Erima Gyermekbajnokság U12-es korosztályának országos elődöntőjét ugyanis az Ózdi Kézilabda Club rendezheti meg. A Bencze Tamás által irányított csapat tehát egy nagy lehetőség előtt áll: hazai körülmények között harcolhatja ki a legjobbak közé kerülést. A feladat persze nem lesz egyszerű, hiszen ehhez a döntőbe kell jutni a srácoknak.

Bencze Tamás csapata nagyon készül a hétvégére. Fotó: Marosréti Ervin

Bencze Tamás csapata nagyon készül a hétvégére. Fotó: Marosréti Ervin

– Már az augusztusi közös munka kezdetén is azt mondtam a fiúknak, hogy idén az országos döntőbe jutás a fő célunk – tette hozzá Bencze Tamás, az U12-es csapat edzője. – Gyakorlatilag nyolc hónapja ezért a napért dolgozunk, tehát a legfontosabb esemény előtt állunk ezzel a garnitúrával. Négy éve próbálkozunk az országos döntőbe kerüléssel, de a sorozat ezen szakaszában eddig mindig elvéreztünk. Most azonban hazai pályán hatalmas lehetőséget kaptunk.

Felfigyeltek a régióra

Bencze Tamás szerint nagy dolognak számít, hogy az Ózdi Kézilabda Club egy ilyen rangos tornának adhat otthont. Egy héttel ezelőtt a Lóci DSE a lányoknál, most pedig a piros-kékek a fiúknál fogadhatják az elődöntő mezőnyét.

– Ez a régió ismét a szövetség látókörébe került, ami rendkívül fontos számunkra – folytatta Bencze Tamás. – Ezt a lehetőséget pedig nagyon szeretnénk kihasználni. Az ellenfelek csapatnévsorát végigböngészve ezzel a Fradival még nem játszottunk, viszont a Nyírsulival szemben jó emlékeink vannak. A régiódöntőben ugyanis legyőztük őket, így most is nagyon szeretnénk nyerni ellenük. A csoportban az élen kell végeznünk, hogy a keresztbejátszásnál elkerüljük az országos bajnok Békést. Az lenne az optimális, ha velük csak a döntőben találkoznánk. A csapatunkban mindenki egészséges, optimista, elszánt, szeretnénk minél több szurkolónak megmutatni a tudásunkat. A tornára a belépés díjtalan, ezért bízom benne, hogy nagyon sokan kijönnek minket biztatni a Városi Sportcsarnokba.

Erima Országos Gyermekbajnokság

U12-es fiú országos elődöntő

Ózd, Városi Sportcsarnok, 2013. április 13.

A résztvevő csapatok:

A csoport: Ózdi Kézilabda Club, UP-FTC-PLER, Nyírsuli U12 TARNA

B csoport: Békési FKC, Kecskeméti Sportiskola A., Hajdúnánás U12.

A menetrend:

Ózdi KC – UP FTC-PLER, 9.00

Békési FKC – Hajdúnánás, 9.45

Ózdi KC – Nyírsuli U12 TARNA, 10.30

Kecskeméti Sportiskola A. – Békési FKC, 11.15

UP FTC-PLER – Nyírsuli U12 TARNA, 12.00

Hajdúnánás U12 – Kecskeméti Sportiskola A., 12.45

Elődöntő 1., A1 – B2, 13.30

Elődöntő 2., A2 – B1, 14.15

Helyosztók:

5-6. helyért: 15.00

3-4. helyért: 15.45

Döntő, 16.30

Szöveg: Marosréti Ervin

 

Minden vélemény számít!