Összefogás

Kibővített létszámmal rendezték meg idén az „Együtt a rasszizmus ellen!” nevet viselő kispályás labdarúgó tornát. A figyelemfelhívó eseménynek immár hatodik esztendeje ad otthont a Sajóvárkonyi Általános Iskola. A mérkőzéseken mintegy félszáz labdarúgó lépett pályára, nemcsak a győzelemért, hanem a békés egymás mellett élésért is.

news/1286_0_300.jpg

Hatodik alkalommal került megrendezésre a torna

Sportszerű és sérülésmentes játék – immár ötödik éve ez a fő mottó azon a májusi délutánon, amelyen az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a sport segítségével igyekeznek felhívni a figyelmet a rasszizmus elleni feladatok fontosságára. Az elmúlt években a sajóvárkonyi iskola udvarán rendre négy csapat mérte össze tudását, idén azonban mások is fontosnak tartották, hogy jelen legyenek a tornán.

A futballisták a mérkőzések közötti szünetekben a roma és a magyar társadalom közötti békét, a normális együttélést hangsúlyozták. A program fontosságát városunk alpolgármestere, Sajóvárkony önkormányzati képviselője is elismeri, éppen ezért Obbágy Csaba nemcsak szavaival, hanem játékával is segítette a Polgármesteri Hivatal csapatát.

A tornagyőzelemnek az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapata, a Flamengó örülhetett. A második helyen a Száva FC, a harmadikon az Ózdi Ifjúsági Ház, a negyediken az Ózdi Rendőrkapitányság együttese végzett.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!