Pályán az öregfiúk

Az öregfiúk, vagyis a 35 év feletti labdarúgók mérkőzéseivel folytatódott a téli teremfoci bajnokságok sorozata a Városi Sportcsarnokban. A 12 csapatos tornán már a csoportmérkőzések során is nagy küzdelem alakult ki, hisz a jövő heti folytatásba csupán hat együttes kvalifikálhatta magát. A Téli Kupa rangját jól mutatja, hogy a viadalra idén is több csapat érkezett a kistérség településeiről.

oregfiuk2

A középiskolás és a master (45 év felett) csapatok után a senior, vagyis a 35 év feletti játékosokból álló együttesek számára is megkezdődött a Téli Kupa. A teremlabdarúgó tornán 5+1-es hadrendben, 2×12 percig tartó mérkőzéseken mérik össze felkészültségüket a csapatok. A benevezett 12 együttest három csoportra osztották a szervezők, a középdöntőbe való továbbjutáshoz a négyesek első két helyén kellett végezni.

– Voltak időszakok, amikor ennél lényegesen kevesebb csapattal tudtuk csak megrendezni ezt a tornát. Örömteli, hogy minden korosztálynak tudunk játéklehetőséget biztosítani a téli hónapokban. Bízunk benne, hogy a „király kategóriában”, vagyis a városi nyílt tornára is sokat jelentkeznek majd. – mondta Vanczák Attila, az Ózdi Sportszervező Iroda vezetője.

Az öregfiúk tornán több olyan labdarúgó is pályára lépett, akik még ma is aktív tagjai a nagypályás vagy épp a futsal bajnokságnak. A csoportmérkőzések után úgy tűnik, a torna legnagyobb favoritja a címvédő Városközpont együttese, amelynek játékosai már az első három mérkőzésükön is látványos gólokkal szórakoztatták a közönséget.

oregfiuk3

– Felemás érzésekkel jöttem el erre a tornára. Mikor mondják, hogy öregfiúk, akkor én is meglepődöm, hogy már ilyen tornán szerepelhetek. De ez van, az idő múlik, el kell fogadni. Szakmailag egy nagyon jó torna zajlik a Sportcsarnokban, nagyon élvezzük a játékot. – nyilatkozott Szögedi Szilárd, a Városközpont labdarúgója.

Az „A” csoportból a Városközpont és az Unikum, a „B”-ből a Haverek, valamint a Kolibri, a „C”-ből a Borsodszentgyörgy és a Bükk Bikái névre keresztelt formáció jutott tovább a középdöntőbe. Az öregfiúk téli teremtornája 2014. január 25-én, 10 órakor folytatódik a Városi Sportcsarnokban.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button