Az OB a cél a Fiedler SE úszóinak

Mozgalmas időszakot élnek meg ezekben a hetekben a Fiedler Ottó Sportegyesület növendékei. Az ózdi úszók szinte minden hétvégén versenykörülmények között adnak számot tudásukról. A szombati és vasárnapi elfoglaltság között napi rendszerességgel vesznek részt edzésen, mert az igazi megmérettetés, az országos bajnokság, csak július elején következik számukra.

news/1376_0_300.jpg

Nagy-Mengyi Péter edző adja az instrukciókat

Budapest, Chorzów, Miskolc, Bécs. Csak néhány város azok közül, amelynek uszodájában versenyeztek az ózdi úszók az elmúlt hetekben. Sződi Zsolt, Szaka Dorka, Gyöngyösi Bianka, Forgács Bence, Elek Roland, Juhász Tamás, Taraczközi Gergő, Csobod Amina. Ez pedig már azon gyerekek névsora, akik nem csak számos érmet nyertek a versenyeken, hanem remek időeredményeket is úsztak a medencékben. Merthogy az edzőknek, Schifter Tamásnak és Nagy-Mengyi Péternek ez utóbbi a fontosabb szempont, hisz az ózdi fiataloknak hamarosan az országos bajnokságon kell tudásuk legjavát nyújtaniuk.

Az ózdi úszók heti öt napot töltenek el edzéssel, a délutáni foglalkozások mellett hetente kétszer a reggeli órákban is lehet velük találkozni az uszodában. Bár a fiatalok szeme előtt már az országos bajnokság van, a bécsi versenyre mindmáig élénken emlékeznek, mert nyitott medencében kellett versenyezniük.

A hosszabb távok helyett ma már a rövidebb és a versenyspecifikusabb távokra összpontosítanak edzéseken az ózdi úszók. Mára már kialakult, hogy kinek mi a megfelelő versenyszáma és a szakemberek ezekre próbálják meg megfelelő módon felkészíteni őket, hogy az országos bajnokságon is eredményesen tudjanak szerepelni.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!