Nem sikerült jól a szezonzárás az ÓVSE kosarasai számára

Ahogy a bajnokság nagy részében, úgy az alsóházi rájátszásban sem sikerült pontot szerezniük az ÓVSE megyei I. osztályú kosárlabdázóinak. A Mezőcsáton megrendezett háromcsapatos tornán a mieink előbb a házigazdáktól, majd a Szerencstől szenvedtek 23 illetve 30 pontos vereséget. Az ózdi csapat vezetői úgy látják: a 2012/2013-as bajnoki évad egyetlen pozitívuma, hogy a fiatal kosárlabdázók állandó játéklehetőséghez jutottak a mérkőzéseken.

news/1372_0_300.jpg

Sajnos nem sikerült a pontszerzés

Vasárnap délután Mezőcsáton zárult a megyei I. osztályú kosárlabda bajnokság. Azt már a pontvadászat téli szünetében tudni lehetett, hogy az ÓVSE az alsóházi rájátszásban fejezi majd be az évadot. A csapat leglelkesebb tagjai a pihenés helyett már ma délelőtt is a gyakorlást választották, ahol Szilágyi László és Száva Csaba társaságában az utolsó két mérkőzés tapasztalatait is átbeszélték. A szakosztályvezető szerint a megszerzett pozíciójuk hűen tükrözi a csapat jelenlegi tudását.

– A csapat, ez az ifjú csapat az ősz folyamán a pofozógép szerepét töltötte be a bajnokságban. A pozitívumot viszont ott lehet kiemelni, hogy egyre lelkesebb, egyre összetettebb játék mellett szorosabbá tudtuk tenni a tavaszi mérkőzéseinket, illetve egy alapszakaszbeli mérkőzésünket sikerült is megnyernünk. – mondta Szilágyi László, az ÓVSE szakosztályvezetője.

A mérkőzések jegyzőkönyveiből kiolvasható, hogy az ÓVSE-nek egy olyan mérkőzése sem volt a szezon során, amelyen öt felnőttkorú játékos alkotta volna a kezdőcsapatot. A junior korú játékosoknak hétről hétre magasabb, erősebb és tapasztaltabb kosárlabdázókkal kellett felvenniük a versenyt és edzőjük, Száva Csaba szerint a fiatalok becsületesen tették is a dolgukat.

– Én nyáron is szeretnék napi két órát edzeni a gyerekekkel, a szakosztályvezető úr minden segítséget megad ehhez. Még a héten pihenőt kapnak a srácok, de a jövő héttől nagyon nagyon szeretném elkezdeni az erőnléti edzéseket. Semmi technikai, taktikai gyakorlás, csak és kimondottan az erősítésre koncentrálunk a nyár első felében. – nyilatkozott Száva Csaba, az ÓVSE játékos-edzője.

Az ÓVSE szakosztálya idén is megrendezi a CatRecz Ball névre keresztelt utcai kosárlabda fesztiválját. A 3 a 3 ellen vívott mérkőzéseknek az Újváros téri dühöngő ad majd otthont, 2013. július 13-án.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!