Szepessy László EB aranyérmes Törökországban

Aranyérmet nyert a törökországi Kusadasiban megrendezett masters súlyemelő Európa-bajnokságon Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club örökifjú versenyzője egy rövid nyaralással kötötte egybe a kontinensviadalt, de ma már újfent az edzőteremben gyakorol. Fekete József tanítványa ugyanis a korcsoportos világcsúcsot is meg szeretné dönteni ebben az esztendőben.

news/1354_0_300.jpg

Edző és tanítványa az EB arannyal

Sikert sikerre halmoznak. Fekete József és Szepessy László az elmúlt napokban újabb érmekkel bővítette az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club dicsőségtablóját. Az egyesület edzője és vezetője új országos csúcsot elérve fekvenyomó magyar bajnok lett az M3 korcsoportban, 70 esztendős súlyemelő tanítványa pedig a törökországi Európa-bajnokságon szerzett aranyérmet. Szepessy László a 94 kilogrammos súlycsoportban szakításban 80, lökésben 101 kilogrammot teljesített Kusadasiban.

Szepessy László ezúttal magában, egy törökországi turista busszal utazott el a kontinensviadalra. Az örökifjú sportoló elmondása szerint a versenyen nagyon hiányoztak neki edzője tanácsai, és így a nagy álmot, a világcsúcs megdöntését nem sikerült véghez vinnie.

Pihenésre nincs idő. Edző és tanítványa folyamatosan gyakorolnak, mert júliusban a hazai rendezésű Suzuki Kaiser Kupán, az év második felében pedig a Világjátékokon kell a súlyok mögé állniuk.

Pihenésre az év utolsó hónapjaiban lesz majd módja Szepessy Lászlónak, aki 2014-ben Kazincbarcikán végheti majd meg Európa-bajnoki címét. A jövő esztendő májusában ugyanis a borsod megyei város látja vendégük a kontinens legjobb masters korú súlyemelőit.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!