Megdolgoztak a sikerért a labdarúgók (fotógalériával)

Küzdelmes mérkőzésen második hazai győzelmét is megszerezte az Arany Fácán Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban az Ózdi FC. Tokár Béla együttese Gál Ferenc kiállítása miatt 70 percet emberhátrányban futballozott a Bőcs ellen, ám a fekete-fehérek így is eredményesebbek tudtak lenni ellenfelüknél. Ezzel a sikerrel az ÓFC több helyet tudott javítani a bajnoki tabellán elfoglalt pozícióján.

Nagy iramban kezdett az ÓFC

Nagy iramban kezdett az ÓFC

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött az ÓFC utánpótlás és felnőtt csapatainak egykori segítőjének, a múlt héten elhunyt Cseh Józsefnek az emlékére. Akárcsak két hete a Karcsa ellen, a Bőcs ellen is nagy iramban kezdte el a találkozót az Ózdi FC és Oltyán Zsolt már az első percekben meg is szerezhette volna a vezetést, ám ziccerét hárította a vendégek kapuvédője. Második lehetőségüket viszont már kihasználták a mieink. Szőke Andrej hosszú indítását követően Füleki Csaba szépségdíjas gólt lőtt a 10. percben. Az előnyt Oltyán duplázhatta volna meg, ám a csatár újabb nagy lehetőséget hagyott ki. Gál Ferenc erősen vitatott kiállítása miatt a fekete-fehérek a 30. percben emberhátrányba kerültek, ám a szünetig már nem változott az eredmény. A fordulás után nagyobb sebességre váltott a Bőcs, amit Orosz Tamás kapufán csattanó lövése jelzett először, majd a csereként beállt támadó újabb lehetőséget hibázott el. Tokár Béla együttese a 60. percben talált magára, és ez újabb hazai gólt eredményezett: egy szögletrúgás után Csák Károly fejelt a vendégek hálójába. Mintegy negyed órával a lefújás előtt Bóta Péter találatával felzárkóztak a vendégek, ám egyenlíteni csupán a kiállítások számában tudtak, így az ÓFC szezonbeli második hazai mérkőzésén is 3 bajnoki ponttal lett gazdagabb.

bbblbbbr
0
0
0
0
0
0
0
0

Nehéz körülmények között harcoltuk ki ezt a győzelmet, gratulálok a csapatnak. Egy hete Bükkábrányban összeroppantunk emberhátrányban, most azonban nagyon jól küzdöttünk. Örülök az újabb három bajnoki pontnak – mondta Tokár Béla az Ózdi FC edzője.

Az ÓFC négy forduló után 50 százalékos mérleggel büszkélkedhet, hisz a két hazai siker mellett vendégként még nem sikerült pontot szereznie, ami a középmezőnyhöz elegendő. Ennél sokkal rosszabb a Bőcs eredménylistája. Simon Attila együttesének ezidáig még egy pontot sem sikerült begyűjtenie, így négy forduló után a bajnoki tabella utolsó helyén áll a csapat.

Gratulálok az Ózdnak, megérdemelten tartották itthon a három pontot. Mi ismét egyéni hibákból kaptunk gólokat, és amíg ezen nem fogunk tudni javítani, addig nehéz lesz pontot vagy pontokat szerezni a folytatásban – összegezte tapasztalatait Simon Attila a Bőcs KSC edzője.

A megyei I. osztályú bajnokságot az eddig minden mérkőzését megnyerő Tállya vezeti a Felsőzsolca, a Sajóbábony és az Encs előtt. Az ÓFC a következő fordulóban a Sátoraljaújhely otthonában vendégszerepel. A Városi Stadionban szeptember 21-én az Encs ellen lépnek pályára legközelebb a mieink.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!