Nagy Nikoletta kilencedik alkalommal állhatott fel a felnőtt Magyar Bajnokság dobogójának legfelső fokára

A Pécsett megrendezett súlyemelő országos bajnokságon a várakozásoknak megfelelően ismét aranyérmet szerzett Nagy Nikoletta. Az Ózdi SFC válogatott emelője térdműtétje után az első komolyabb megmérettetésén vett részt, és végül 163 kilogrammos összteljesítménnyel – szakítás 73, lökés 90 – nyerte meg a hölgyek 63 kilós súlycsoportját. Fekete József tanítványa a hat fogásból ötöt sikerrel teljesített, magabiztosan zárt a súlycsoport élén.

A 8. bajnoki cím

A nyolcadik felnőtt bajnoki címet szerezte meg Pécsett Nagy Nikoletta

Az volt a legfontosabb, hogy továbbra is megőrizzem vezető helyen a magyar mezőnyben – értékelt az ob után Nagy Nikoletta. – Ez sikerült, emellett pedig egy minimális fejlődés is tapasztalható a teljesített kilók terén. Egyre magabiztosabban versenyzem, ami jó előjelnek tekinthető a jövő évi, immáron kvalifikációs Európai-bajnokság előtt. Október elején a kontinenstornára megkezdjük a hosszú felkészülést, hiszen számomra ez lesz a következő fontos állomás. Az őszi vb kimarad, mert a műtétem után még nem lennék képes nemzetközi szinten kimagasló eredményre. Most tehát van időm visszanyerni a régi formám, azon leszünk, hogy ez mielőbb sikerüljön.

Nagy Nikoletta pályafutása során a kilencedik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg Pécsett, az utánpótlás elsőségekkel együtt pedig már tizenöt aranyéremmel rendelkezik a hazai mezőnyben.

Szöveg: Marosréti Ervin

Forrás: www.boon.hu

Share Button

Minden vélemény számít!