Hosszú idő után újra győzni tudott az Ózdi FC

Kijött a hullámvölgyből az Ózdi FC megyei I. osztályú labdarúgó csapata. Tokár Béla együttese a bajnokság 10. fordulójában a dobogóért harcban álló Tiszalúc gárdáját győzte le 3-1 arányban a Városi Stadionban. A most megszerzett három pontnak köszönhetően a fekete-fehérek több helyet léptek előrébb a tabellán.

Nagyon kellett ez a győzelem az Ózdi FC számára

A találkozó megkezdése előtt az ÓKSE korábbi labdarúgójának, Kocsis Lászlónak és Homonnai Lászlónak az emléke előtt tisztelegtek a csapatok egyperces gyászszünettel. A mérkőzés első félidejében jó ritmusban és nagy akarással futballozott az ÓFC. A fekete-fehérek a 12. perctől folyamatosan alakították ki a kisebb, nagyobb helyzeteket a Tiszalúc kapuja előtt. A mezőnyfölény a 40. percben érett góllá először, amikor egy gyors kontratámadást követően Fodor Alex szerzett gólt. A szünet előtt Oltyán Zsolt harcosságát követően Török Richárd meg is tudta duplázni az előnyt, így a szünetben 2-0 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak a vendégek és az 55. percben Vadász Elek találatával fel is zárkóztak egy gólra. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, mert az ÓFC a szerencsével sem állt hadilábon ezen a délutánon. A 3 bajnoki pont sorsa a 87. percben dőlt el végleg, amikor egy tetszetős hazai támadás végén a 17 esztendős Tóth Martin talált be Homa Gábor kapujába, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Majdanics Péter Tiszalúc edzője szerint: 
„Gratulálok a hazai csapatnak, az első félidőben megérdemelten szereztek kétgólos vezetést. A második félidőben voltak lehetőségeink az egyenlítésre, ám ez azt eredményezte, hogy hátul fellazultunk, a hazaiak pedig egy kontra végén újra betaláltak, így megérdemelt a győzelmük.”

Az ÓFC keretéből ezúttal többen is hiányoztak munkahelyi vagy családi elfoglaltságuk miatt, ám ez a mutatott játékon nem mutatkozott meg. Tokár Béla együttese az elsőtől az utolsó percig harcosan futballozott és keményen megdolgozott a győzelemért, aminek köszönhetően a fekete-fehérek több helyet léptek előre a bajnoki tabellán.

Tokár Béla Ózdi FC edzője véleménye: 
„Más szemmel és másképp állt a csapat ehhez a mérkőzéshez. Már a tegnapi edzésen is érezni lehetett, hogy nagyon szeretnének véget vetni a negatív sorozatnak a fiúk. Úgy érzem, hogy ma játékban is megfelelő teljesítményt nyújtottunk és ez a jövőre nézve hízelgőnek tűnik.”

Az Ózdi FC az ősz hátralévő részében még kétszer játszik tétmérkőzést a Városi Stadionban. A klub elnökségének döntése értelmében a november 2-i Tállya és a november 23-i MVSC elleni találkozót belépőjegy váltása nélkül tekinthetik majd meg a szurkolók.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button