A “Mindegy” névre keresztelt csapat nyerte a középiskolások Szilveszter Kupáját

Kilenc csapat nevezett be idén a középiskolások téli teremlabdarúgó bajnokságára. A több évtizedes múltra visszatekintő Szilveszter Kupán az ózdiak mellett putnoki, kazicbarcikai és miskolci fiatalok is képviseltették magukat ebben az esztendőben. A versenybizottság vezetője szerint az ifjú labdarúgók már a selejtezők során is jó mérkőzéseket játszottak, a helyosztók pedig még ennél is magasabb színvonalon zajlottak le a Városi Sportcsarnokban.

A tornára benevezett csapatokat két csoportba sorsolták a szervezők, így az első nap a selejtezőket, másnap a középdöntőket és a helyosztókat játszották le a Brassói úti sportlétesítményben. A mérkőzések 4+1-es játékrendszerben, 2 x 12 percig zajlottak. Az elődöntőben a „Mindegy” a „Bolyai”, a „Super Márió” a „Street Grund” együttesét legyőzve jutott el a döntőbe, ahol kiélezett találkozón dőlt el a kupa sorsa. Az összecsapás egyetlen találata egy szabadrúgás után született meg a második játékrész 8. percében, Stáb Bence jóvoltából. Az utolsó másodpercekben a putnoki, kazincbarcikai és miskolci fiatalokat tömörítő „Super Márió” közel állt az egyenlítéshez, a helyzet azonban kimaradt, így a kétnapos torna végén a „Mindegy” fantázianevet viselő ózdi baráti társaság örülhetett legjobban.

Nagyon jó kis tornát hoztak össze a szervezők. Mi nem készültünk túl sokat erre a kupára. Eljöttünk, játszottunk egy jót és örülünk, hogy egy izgalmas döntőben végül az utolsó ellenfelünket is sikerült legyőznünk. – mondta Bíró Bence, a „Mindegy” játékosa.

A bronzmérkőzésen a döntőhöz képest jóval több mérkőzést láthattak a Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. Az első játékrészben mindkét csapat kétszer-kétszer talált be a másik hálójába, a fordulás után azonban a Street Grund futballozott eredményesebben, így 5-3 arányban legyőzte a Bolyai együttesét.

Tavaly azt gondoltuk, hogy létszámban és színvonalban sem tudjuk majd azt a tornát fölülmúlni. Örömmel mondhatom, hogy bár most „csak” 9 csapat nevezett be, de a mérkőzések színvonala meghaladta a tavalyit. Már a csoportmérkőzések során is látványos és izgalmas találkozókat láthattunk a pályán, a helyosztók pedig minden igényt kielégítettek. – nyilatkozott Utassy Béla, a szervezőbizottság vezetője.

Az eredményhirdetéskor különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A legjobb kapusnak járó elismerést Bíró Bence (Mindegy) vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak Lengyel Martint (Super Márió) választották. A gólkirálynak járó emlékszobrot Sóskúti Balázs (Street Grund) vihette haza.

1881_2

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button