Fejes gól döntötte el a master korú labdarúgók Szilveszter Kupáját

Drámai küzdelemben dőlt el a 45 év feletti labdarúgók Szilveszter Kupája. A teremfoci tornára idén 7 csapat adta be nevezését, a mérkőzéseket ezúttal nem a futsal, hanem a hagyományos kispályás szabályok szerint játszották az együttesek. A kupát végül az Ózdi Kohász szerezte meg, Tokár Béla hosszabbításban szerzett fejes góljával.

A masters korú labdarúgók teremtornájának selejtezőit két csoportra bontva, 5+1-es játékrendben, 2×12 perces mérkőzésidővel játszották le a csapatok. Az „A” csoportból az Ózdi Kohász és Boros Vill, a „B”-ből a Haverek, illetve a BLASE-Meteor jutott be az elődöntőbe, ahol nagy taktikai csatában dőlt el, hogy mely két együttes játszhatja a nap utolsó mérkőzését. Ez végül az ÓKSE és a Boros Vill gárdájának adatott meg. A találkozó első góljára a 20. percig kellett várniuk a szurkolóknak. Ekkor egy balszerencsés mozdulat után a saját kapujába rúgta a játékszert. Úgy tűnt ez a gól el is dönti a kupa sorsát, hisz a Kohász igazi átütőerő nélkül futballozott. Az utolsó másodpercekben azonban a kapujából előre húzódó Erdős úgy csúsztatott bele a labdába, hogy az a mályinkai hálóban kötött ki, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a Boros Vill újra előnyhöz juthatott volna, ám Balogh József elhibázta a számukra megítélt büntetőt. A hajrá pedig ismét az ÓKSE-nek sikerült jobban. Az utolsó percben Tokár Béla fejjel tudott eredményes lenni, hozzásegítve ezzel csapatát a tornagyőzelemhez.

Murányi István Ózdi Kohász labdarúgó értékelése: „Nagyon jó és élvezetes tornán vagyunk túl. Minden csapat nagy lelkesedéssel küzdött a mérkőzéseken. Úgy gondolom, hogy a mi részünkről a szív diadala volt ez a siker.”

A „kisdöntő” igazi baráti hangulatban zajlott, hisz a borsodnádasdi Haverek a borsodnádasdi-tarnaleleszi egyveleget képező BLASE-Meteor ellen meccseltek. A találkozó egyetlen gólja a második félidő közepén született és ennek a Haverek játékosai örülhettek.

Vanczák Attila Ózdi Sportszervező Iroda irodavezetője szerint: „A cél az, hogy minden labdarúgást szerető korosztályt megmozgassuk a téli hónapokban. Az iskolások és a legidősebbek megmutatták, hogy mit tudnak. Legközelebb a szeniorok, vagyis a 35 év felettiek lépnek majd pályára, utánuk pedig a felnőtt nyílt tornát szervezzük majd meg.”

Az eredményhirdetéskor egyéni elismeréseket is kiosztottak a szervezők. A legjobb kapusnak járó elismerést Erdős József (ÓKSE) vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak Balogh Józsefet (Boros Vill) választották. A torna legeredményesebb játékosa Tokár Béla (ÓKSE) lett, 7 góllal.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button