Ősztől újraéled a futsal városunkban

Ősztől újfent bajnoki rendszerben szerepelhet az ÓVSE futsal szakosztálya. Az NBII-re készülő együttes tegnap este egy hírverő mérkőzésen mutatkozott be a nagyközönségnek a Városi Sportcsarnokban. A háromcsapatos minitornán gólokban és látványos cselekben nem volt hiány, a játékosok az önfeledt szórakoztatásra helyezték a hangsúlyt.

news/1085_0_300.jpg

A hangulatfelelős egyenként, név szerint szólította a pályára az ÓVSE utánpótlás és felnőtt játékosait. A közönség a legnagyobb ovációval az utolsóként bemutatott labdarúgót üdvözölte, akit 10 évvel ezelőtt „ózdi hősként” ismert meg az ország.

Majoros Péter mellett újpesti zenésztársa, Curtis is az ÓVSE igazolt játékosa lett a napokban, de Féder József együttesében szerepel majd az NBII-es bajnokságban a strandfutball válogatott Badalik Szabolcs, a Ferencváros korábbi támadója Ferenczi István illetve a Debrecen egykori labdarúgója, Bodnár László és Komlósi Ádám is.

– A célunk természetesen a bajnoki cím megszerzése lesz már az első évben, ilyen játékoskerettel nem is törekedhetünk másra. Az NBII mindamellett arra is jó lesz, hogy a nagypályán már bizonyított labdarúgók hozzászokjanak a kispályához, mert hiába van nagy rutinjuk és vannak jó erőállapotban, a futsal azért egy „másik kávéház”, mint ahová eddig jártak. – mondta Féder József, az ÓVSE Futsal edzője.

A hírverő tornán körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását a három csapat. A fiatalok bár remekül küzdöttek, mindkét mérkőzésüket elveszítették az este folyamán, így a bajnoki cím sorsa az utolsó összecsapáson dőlt el. Ezt végül büntetőrúgásokkal nyerték meg a „sárgák”.

– A foci az mindig belefér az időmbe. Pláne úgy, ha olyan emberekkel játszhatok együtt, akik közel állnak hozzám. Hétfő esténként én kártyázni szoktam eljárni Budapesten, de ezt be tudom áldozni annak érdekében, hogy rendszeresen pályára léphessek az ózdi csapat színeiben. – nyilatkozott Majoros Péter, az ÓVSE Futsal labdarúgója.

A tervek szerint az ÓVSE futsal szakosztálya a nyár közepén szervez újabb, többcsapatos tornát, amely már egyfajta felkészülés lesz az NBII-es bajnokság rajtjára. A hírverő mérkőzéssel március 20-i sportmagazinunkban részletesebben is foglalkozunk majd.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!