Újraéled a futsal-élet Ózdon

Két esztendős hallgatást követően ismét feliratkozik hazánk futsal-térképére az Ózd VSE. Az észak-borsodiak a 2010/2011-es idényben az NB I-ben is szerepeltek, de az élvonalbeli búcsú egyszersmind a befejezést is jelentette. A szakosztály ugyan nem szűnt meg, de a felnőtt csapatot nem indították el a Nemzeti Bajnokságban.

A mai napon már hazai pályán láthatják a nézők az ÓVSE csapatát

A mai napon már hazai pályán láthatják a nézők az ÓVSE csapatát, ahol a Magyar Kupában a Monort fogadják a Városi Sportcsarnokban

Egészen mostanáig, hiszen most már véglegesnek lehet tekinteni, hogy az ózdiak ott lesznek az NB II rajtjánál. Sőt, szeptember első szerdáján hazai közönség előtt a Magyar Kupában mutatkoznak be, az ugyancsak másod osztályú Monorral szemben.

Rutinosak és a fiatalok

         A játékosok és közönség részéről is nagy volt az igény a folytatásra – árulta el Kohári Tibor, szakosztályvezető. – Soha nem adtuk föl, mindig bíztunk benne, hogy egyszer újrakezdhetjük ezt a sportágat. Eddig azonban nem volt biztosítva az anyagi háttér, így pedig felelősségteljesen nem lehet nekiindulni egyetlen bajnokságnak sem. Néhány barátunk azonban meggyőzte a város vezetését, hogy színesíteni kell a sportpalettát. Az önkormányzat is mellénk állt, mert a jövőben szeretnénk sok tehetséges fiatalt beépíteni az együttesbe.

Az Ózd VSE NB II-es futsalcsapata alapjaiban azokra a meghatározó személyiségekre épül, akik eddig is húzóemberei voltak a gárdának. Ugyanakkor néhány játékos már a huszonéves korosztályból is ott lesz a keretben. Ők lehetnek a jövő emberei, akikre hosszútávon építhetnek az ózdiak.  

A keleti csoportban

         Tízcsapatos lesz az NB II keleti csoportja, de most még egyáltalán nem tudjuk magunkat elhelyezni – folytatta Kohári Tibor. – A játékosok tudása alapján a Vasas szerintem kiemelkedik a mezőnyből és a Berettyóújfalu fiataljai is komoly erőt képviselnek majd. Utána viszont bármi előfordulhat, néhány fordulónak el kell telnie addig, amíg tisztán látni lehet majd az erőviszonyokat.

Az NB II-es ózdiakat a jövőben is Féder József irányítja majd vezetőedzőként. Érdekesség, hogy a Városi Sportcsarnokban szerdán 19 órakor kezdődő Monor elleni kupamérkőzés után, a bajnokságot is a Pest megyei együttes ellen kezdik meg az ózdiak. Ugyancsak hazai pályán, szeptember 16-án, hétfőn.

Szöveg és fotó: Marosréti Ervin

Share Button

Minden vélemény számít!